Нова мистерија: Судови нису обавештени да је Владимир Цвијан мртав
Владимир Цвијан фото: Медија центар

Нова мистерија: Судови нису обавештени да је Владимир Цвијан мртав

5
(3)

Случај Владимира Цвијана, бившег генералног секретара Председништва Србије за време мандата Бориса Тадића и некадашњег члана Српске напредне странке (СНС), за чију се смрт сазнало након три године, не престаје да интригира српску јавност. Мистерије не јењавају ни после скоро два месеца од информације да се Цвијан утопио те 2018., а како Нова.рс открива, поставља се питање због чега ни судови нису били обавештени да је познати београдски адвокат преминуо.

Подсетимо, након што је процурела информација да је Цвијан мртав, огласила се и Адвокатска комора Беграда, из које су рекли да је Цвијан те 2018. године избрисан из именика адвоката. Убрзо је освануло и цело решење АКБ о брисању Цвијана из именика, у коме се, између осталог, наводи да ће о томе обавестити све београдске судове.

Ипак, поједини адвокати покренули су захтев да се утврди и да ли је Тинтор обавестио судове о томе да се Цвијан брише из именика Адвокатске коморе Београда, а што је пракса код оваквих случајева, међутим, Апелациони, Виши и Други основни суд су саопштили да им није достављено никакво решење.

„У принципу, ту истрагу је више нас адвоката покренуло. Они су рекли да немају података, што у преводу значи да им то решење није достављено. Комора је написала у свом решењу, где је Цвијан брисан из именика, да ће то решење доставити свим судовима на територији Београда. Зато сам тражио да проверим да ли су судови заиста и добили то решење и судови су ми доставили званичне извештаје да то нису добили“, каже за Нова.рс адвокат Горан Миличић, који је упутио захтеве поменутим судовима.

Између осталог, Миличић је истакао и да је, ради разјашњена свих околности, послао још нека питања Вишем суду у Београду, те да чека одговоре.

Подсетимо, јавност у Србији је тек средином марта сазнала да се Цвијан утопио јануара 2018., што је изазвало бројне контроверзе, с обзиром да то нигде дотад није било саопштено. Он је био истакнути политичар, који је био заступљен у јавном животу Србије, па се тако поставља питање како је могуће да нико од његових сарадника, протеклих година, није поставио питање где се он налази.

Цвијан је иза себе имао дугогодишњу каријеру. Од фебруара 2008. године био је саветник Бориса Тадића, а обављао је и дужност генералног секретара Председништва Србије. Председништво је напустио 2010. године, да би потом приступио Српској напредној странци. На листи СНС-а, на парламентарним изборима 2012. изабран је за народног посланика, да би наредне године напустио ту странку.

Једна од мистерија која је, такође, бацила сумњу у цео случај јесу документа која је БИА објавила о Цвијановом случају. Интересантно је да су припадници БИА са породицом Цвијана обавили разговор тек недавно, иако је политичар мртав већ неко време.

Између осталог, у поменутим документима, а о чему је наш портал још раније писао, Цвијанова бивша супруга до марта ове године није знала да је он мртав.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ма каква црна контрола, побите та терористичка говна чим се укаже прилика а ако је нема направите је сами!

Ма каква црна контрола, побите та терористичка говна чим се укаже прилика а ако је нема направите је сами!

5 (4) * Експерт за безбедност и тероризам Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Искористили су пандемију да се …

ИНТЕРВЈУ: Мара Халабрин - Потресна исповест мајке покојног Александра! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Мара Халабрин – Потресна исповест мајке покојног Александра! (видео)

5 (1) Гост Славија инфо била је Мара Халабрин мајка покојног Александра Халабрина, чије је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend