fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Нова прозивка Војног синдиката: Министре, да ли уместо трактора купујете џокеја?

Нова прозивка Војног синдиката: Министре, да ли уместо трактора купујете џокеја?

Војни синдикат Србије затражио је од министра одбране Александра Вулина, да на основу права на приступ информацијама, јавности саопшти да ли је у плану продаја Војне установе Моровић, отпуштање запослених, али и да ли је тачно да је уместо да се за ову установу купе трактори који недостају, Вулин наредио да се запосли један џокеј.

Војни синдикат Србије саопштава да Војна установа „Моровић“ поседује 1.800 хектара обрадиве земље, 6.000 хектара шуме и 5.000 хектара ловишта, фарму конзумних јаја капацитета 100.000 кока носиља, мању фарму крава и свиња и већи број угоститељских објеката намењених туризму и ловном туризму, чија се вредност мери у милионима евра.

„Која је тренутна вредност Војне установе ‘Моровић’ са свом покретном и непокретном имовином и да ли је истина да годишње приходује око 700 милиона динара, а да је последњу пословну годину завршила са добити од око 16 милиона динара. Ако јесте, где су и како та новчана средства употребљена?“, само су нека од бројних питања која су постављена Вулину.

Између осталог, Војни синдикат пита министра одбране и да ли је тачно да је за формирање и опремање ергеле утрошено око 100 милиона динара, а да послује у минусу.

У овом отвореном писму се тврди и да је по наредби министра у „Моровићу“ запослен један џокеј, а да је истовремено у плану да се већи део, од 200 запослених, отпусти.

Обезбеђене паре за војне пензионере
Након серије саопштења и контра саопштења у вези са тврдњама Војног синдиката Србије да војна лица која су ове године отишла у пензију, већ четири месеца не могу да остваре то право нити добијају ни динара накнаде, овај синдикат је данас изашао са новом тврдњом да је део новца ипак обезбеђен.

„Након наше објаве о неисплаћивању отпремнина, новопензионисаним припадницима Војске Србије, Министарство одбране је наредило да се из прихода ВМА исплати 32 милиона динара за 81 пензионисаног припадника наше војске. Велики број припадника и даље чека на исплату припадајућих отпремнина. Овом чињеницом, Министарство одбране је демантовало своје саопштење и потврдило да је Војни синдикат Србије истинито информисао јавност о небризи Министарства одбране како за садашње тако и за бивше припаднике Војске Србије“.

Немамо дилеме да се ова прича тиме неће завршити… наводе у Војном синдикату Србије.

Ђ. Баровић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вулин сменио официра који се бори против криминала и корупције у Војсци Србије

4.4 (25) Војни синдикат Србије (ВСС) је саопштио да је, прошле недеље, по налогу министра …

Трамп наредио потпуно повлачење из Сирије: Време је да изађемо из тих смешних и бескрајних ратова (видео)

5 (2) Амерички председник Доналд Трамп оправдао је одлуку повлачења америчких војника са севера Сирије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *