fbpx

Новаковић: Андреј Вучић и Милош Вучевић поново дунавско приобаље намештају за „Галенс“

4.8
(13)

Током јучерашњег дана градоначелник Новог Сада Милош Вучевић дао је низ скандалозних изјава. Уколико се обистине његове жеље и намере, Нови Сад може претрпети озбиљне последице, а пројекат планског уређења приобаља и излазак Новог Сада на Дунав – неповратну штету.

Градоначелник нас, наиме, обавештава да је обавио разговор са амбасадорком Кине, госпођом Чен Бо, о добијању „преференцијалних кредита“ и понуди „једне кинеске компаније“ за градњу моста преко Дунава, као и опструкцији ЈВП „Воде Војводине“, које коче ове велике идеје.

Прво, на који начин и у којој мери сме и може да се задужи Нови Сад не решава се „преференцијалним кредитима“ у разговору са амбасадорима, него у Скупштини Града Новог Сада пред одборницима и отварањем јавне расправе о условима под којима се Град задужује.

Друго, ко гради мост у Новом Саду одређује се расписивањем међународних тендера на којем право учешћа морају имати најбоље светске фирме за градњу мостова, а не системом „стратешког партнера“, непосредном погодбом у разговору са било којим амбасадором.

Треће, ако постоји опструкција у вези са дефинисањем садржаја приобаља, њу могу да чине само Славко Врнџић, директор ЈВП „Воде Војводине“, Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине и Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Дакле, страначке колеге Милоша Вучевића.

Укратко – кога замајава градоначелник Новог Сада?

Позадина овог спора сасвим је другачија. У Новом Саду, не само у пословним круговима, него и у најширој јавности позната је коруптивна веза између компаније „Галенс“ са једне и Андреја Вучића и Милоша Вучевића са друге стране. То је компанија којој се погодује и којој је обећано цело дунавско приобаље. Такође, познато је да већ дужи временски период Андреј Вучић и Милош Вучевић покушавају да смене директора „Вода Војводине“ Славка Врнџића и на његово место доведу заменика градоначелника Новог Сада Срђана Кружевића.

Смисао ове смене је, наравно, да се омогући несметано коруптивно деловање Андреја Вучића. Позивамо тужилаштво и полицију да обрате пажњу на овај случај у којем већ сада постоје елементи кривичног дела.

Борислав Новаковић,
потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад

народна.орг.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Завршиће у миру затворске ћелије: Чега се мафијаш стиди, тиме се Вучић поноси

5 (17) Сви идеолошки ставови, политички потези и морални принципи Александра Вучића имају заједнички именитељ …

СВЕДОЧЕЊЕ: Емигранти пљачкају радње и кола испод Бранковог моста, полиција ћути (видео)

4.8 (23) Народне патроле у Београду разговарале су са грађанима који раде у продавницама и …

Један коментар

  1. POSTENI POLICAJCI TREBA DA POHAPSE BANDU LOPOVSKU MA KO TO BIO, A NAROD DA STANE IZA NJIH I DA IH PODRZI. JEDINO TAKO CE SRBIJA MOCI DA NAPREDUJE. LOPOVI MORAJU BITI PRIVEDENI PRAVDI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *