fbpx

Нови Београд: Нападнути међународни посматрачи избора

0
(0)

Програмски директор Црте Раша Недељков изјавио је данас да се на бирачком месту на Новом Београду догодио физички напад на једног њиховог посматрача. ЦРТА је тај напад пријавила полицији.

Напад на посматрача Црте догодио се на Новом Београду, на бирачком месту број 1, када је тим Црте добио информације о потенцијалној куповини гласова испред бирачког места.

“Посматрачи су на лицу места документовали шта се догађа, покушали су да приђу, тамо су им пришла два лица и упозорили их да не снимају телефоном, а након другог упозорења наш посматрач је нападнут и ударен у лице”, казао је Недељков.

Он нема тежих повреда, али је напад пријављен полицији, додао је Недељков.

Он је на ванредној конференцији за новинаре рекао и да је забележен још један инцидент када је посматрачу те организације, како је навео, била угрожена безбедност унутар бирачког места.

Други инцидент догодио се на бирачком месту на Звездари, када је посматрач Црте открио, како се наводи, вођење парелелне евиденције бирача.

“Када је о томе извештавао Црту, чули су и други и настало је комешање, осетио је да му је безбедност угрожена због интезитета тог комешања, и позвао нас је да га изведемо”, објаснио је он.

Недељков је истакао да су људи који су учествовали у овим инцидентима били неидентификовани и нису имали страначка обележја.

Недељков је рекао да ова два инцидента изазивају забринутост, и позвао све актере у изборном процесу на уздржаност и поштовање закона јер једино тако “избори могу бити завршени у демократском духу”.

Следећу конференцију за новинаре ЦРТА држи у 18 сати.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кон признао да ублажавају мере како би сатанисти Вучићу омогућили лажне изборе за Видовдан

4.8 (6) Епидемиолог Предраг Кон рекао је да разлога за оптимизам има због опадања броја …

Сатаниста Вучић укида ванредно стање 8. маја и одмах креће у организовање избора

3.3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да датум одржавања наредне седнице парламента …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *