fbpx

Нови покушај власти да уплаши народ: Затворске казне због протеста против цена горива!

0
(0)

Двојици учесника у протестним блокадама путева у Србији због високе цене горива, стигло је судско решење којим се казна од 5.000 динара, коју су одбили да плате за саобраћајни прекршај, преиначује у петодневни затвор, сазнаје Војводјански истраживачко аналитички центар ВОИЦЕ.

Како се наводи, Боро Поповић и Душан Мишчевић из Липара одбили су да плате казне за ометање саобраћаја током блокада путева због високе цене горива, одржаних почетком јуна ове године.

Њих двојица су одлучили да случај предају прекршајном суду у Кули на одлучивање, како би добили прилику да „докажу да протест није саобраћајни прекршај“.

Одељење сомборског Прекршајног суда у Кули је двојици Липарчана одбило захтеве за судско одлучивање, а потом донело и решење о затворској казни пре него што је судски поступак окончан, пише данас ВОИЦЕ.

Адвокат двојице учесника у протесту Југ Вукићевић навео је да је „нејасно“ како је могуће да је суд овако експресно поступио и пре него што је поступак окончан.

„У Мишчевићевом случају, поднета је другостепена жалба Прекршајном суду Београд и чекамо одлуку. Дакле, поступак је још увек у току. Случај Бора Поповића још је чуднији. Наиме, он није добио решење да суд одбија његов захтев за одлучивање, а стигла су му два решења којим се казне од по 5.000 динара преиначују у затвор од десет дана“, испричао је Вукићевић.

Вукићевић је додао да је „чудан и избор прекршајног суда“, да новчану казну преиначи у затворску, јер постоје и опције принудне наплате, као и мера рада у јавном интересу.

Мишчевић је за ВОИЦЕ рекао да сматра да је оваква одлука суда „још један покушај застрашивања градјана од стране власти и да је спреман да иде у затвор“.

Како је ВОИЦЕ већ писао, хиљаде прекршајних налога за ометање саобраћаја је стигло на адресе учесника протеста против цене горива у јуну ове године.

(извор: воице.орг.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Гутовић: С обзиром колико пуно Вучић прича мало и лаже

5 (21) Глумац Лане Гутовић гостовао је на Јутјуб телевизији Балканинфо где је у низу …

Kлиничка смрт Петооктобарске републике

5 (1) Неки мисле да је убијена са Зораном Ђинђићем. Али њу је Александар Вучић, …

Један коментар

  1. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Dokaz da više ne znaju kud udaraju. Samrtni ropac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *