fbpx

Ново удружење пензионера Србије: Министар Вујовић мора да поднесе оставку, изјавом „да пензионери имају право на пензију, не на износ“ – увредио све пензионере

0
(0)

Због изјаве да пензионери „имају право на пензију, не на износ“, коју је министар финансија у Влади Србије, Душан Вујовић, дао јуче у Скупштини Србије, мора да одмах поднесе оставку, јер је увредио пензионере, баш као и садашњи директор БИА-а новинарке и жене.

Ово је речено на данашњој Годишњој скупштини Новог удружења пензионера Србије (НУПС), одржаној данас у Дому синдиката у Београду. Са скупа је поручено да НУПС удружен са другим пензионерским удружењима, синдикатима и другим лево орјентисаним покретима и партијама, одлучан да се бори за враћање достојанства најстаријој популацији, али и свим другим угроженим категоријама.

Истакнуто је да пензионери траже да им се врати одузето, да им се обезбеди редовни пораст пензија према порасту трошкова живота, да се пензионерима побољша здравствена заштита, прошири листа доступних лекова и да се за беспомоћне обезбеди помоћ у кући. Исказана је одлучност да се за ове циљеве боре свим законским средствима, на суду, на протестима али и на изборима, уз оне који су показали доследност у борби за права пензионера.

Истакнута је погубност СНС власти по пензионере, уз навођење статистичких података о повећаној смртности услед недоступности здравственој заштити и тешким условима живота.

„Вратите нам достојанство, вратите нам одузето и обезбедите нам нормалан живот. Дозволите нам да са својим, законом стеченим примањима, располажемо сами, а ви задржите за себе сениорске картице, које нам, сем попуста на погребне услуге, не пружају ништа што већ немамо“ – поручила је у свом обраћању члановима Скупштине проф. др Драгица Минић, председник Скупштине НУПС-а

Скупу су као гости присуствовали: Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, представници Удружења синдиката пензионера Србије, Уједињених гранских синдиката Независност, Удружење војних бескућника Србије и других организација.

НУПС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОБОЛЕЛИ НА „ДЕДИЊУ“? Лекари траже Бојићеву оставку, он се хвали енергичним мерама

5 (6) Ситуација на Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ никако се не смирује. Од тренутка …

Вучић понижава пензионере и шири хистерију и панику (видео)

4.1 (9) Након што је под претњом кажњавања најстарије суграђане затворио у вишенедељни кућни притвор, …

Један коментар

  1. ВАЖНО ЈЕ ИМАТИ ПЕНЗИЈУ (МАКАР И 1 РСД), А НЕ ИЗНОС, рече Вујовић!

    Сви су помогли пензионерима да смање своју популацију, ту је и Фискални савет, који био за то ригорозније мере од ΛV са својом булументом и министром Вујовићем. Oвај идиот од човека и министра да ли зна како се обрачунава пензија? Решење о пензији даје све релевантне елементе: године уплате доприноса, године радног стажа у данима и висина пензије упоређена са просеком плата у Србији. По закону о ПИО пензија се усклађује два пута годишње, јер се мењају трошкови живота и инфлација. То што овај, назови министар мајмун лупета да пензионери имају право на пензију, а не на конкретни износ, што је ноторна лаж, својствена његовом интелекту. Где ли га нађоше да је најбољи економиста. Мора да је дебело платио из отетих пензија. Где ли се нађоше такви бескарактерни егоисти од људе од вође до министара, част изузецима, уколико их има. Та руководећа клика је гробар пензионера у правом смислу те речи. Маните што бестидно и бездушно отимају пензије и плате, већ су погазили и Законе, Народну банку, ПИО, судови, тужилаштва и све су ставили у функцији своје накарадне политике, не поновила се. Пензије су повећане, не рачунајући отети део од 2014. године до 2017. године, за 7, 91%, а трошкови живота ојачали су за 20%. Тако се добијају веће пензије но икада, а то што је реална вредност је нижа за 12,09 процентних индекса (репери 2014. и 2017. година), нема благе везе. Све то не брани да министар баљазга и лупета, а у сваком случају шиша ли шиша пензионере без милости и људкости. Једино ваши гласови су битни, а не ви за владејачку клику и ΛV као владејачка целина. Живели бедни, гладни и јадни пензионери и пензионерке, ако можете!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *