fbpx

НОВИ САД НЕМА ПОШТАРА! „Недостаје бар 30 радника, нико неће да ради за ОВАКО МАЛУ ПЛАТУ“

0
(0)

Мештани појединих делова Новог Сада жале се да им пошта понекад не стиже на време на адресу, а недавно су станари зграде на Лиману 2 добили обавештење од управника зграде да пошиљке подижу у пошти „због недовољног броја радника“.

У Пошти Србије кажу то обавештење управника зграде није званична информација и тврде да је унело забуну.

– Грађани Новог Сада немају потребе да одлазе у поште по пошиљке, јер ће оне благовремено бити достављене на адресу. Приспели рачуни се уручују у законском року, у складу са датумом предаје – кажу у Пошти Србије. Додају и да је према подацима из надлежних служби Поште Србије за доставу на подручју самог града Новог Сада ангажовано 117 поштара, а рачунајући и приградска насеља укупно 140.

Међутим, како сазнаје „Блиц“, поједине поште немају довољно радника. Тако пошта бр. 2 има 26 рејона, а само 16 поштара који раде прековремено и покривају и више него што могу да постигну. Ову информацију потврдио нам је и Томислав Мандић, председник новосадског огранка Самосталног синдиката поштанских радника, који каже да Нови Сад нема ни приближно довољно поштара да би се квалитетно обављао посао.

– У Новом Саду има 100 градских и 37 приградских рејона које покрива 140 поштара, како кажу у централи. Али заборављају да многи одлазе на одмор, на боловање и онда те колеге нема ко да покрива, па испоруке касне – тврди он.

Као пример наводи најкритичнији рејон у граду – Телеп, где, према његовим речима, грађанима још нису подељени рачуни иако је рок за то био 10. септембра.

– Нема ко да ради. Многе колеге напуштају службу јер не желе да раде тежак и одговоран посао за 38.000 динара као стално запослени, или за 18.000 динара уколико су привремено ангажовани – истиче Мандић. Према његовим речима, Новом Саду недостаје најмање 30 поштара.

Пре десетак дана, станари зграде у Фрушкогорској улици на насељу Лиман у Новом Саду затекли су несвакидашње обавештење на огласној табли своје зграде, у којем је писало да ће пошту морати лично да преузимају у Пошти код Лиманске пијаце.

Као разлог због којег станари ове зграде неће више добијати пошту у своје сандучиће, наведен је недостатак радника.

Блиц / Н.С. Уживо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Војна полиција са дугим цевима на улицама Београда и Новог Сада

5 (5) Припадници Војске Србије од јутрос могу да се виде на улицама Београда и  …

Блокирани сервери градске управе Новог Сада, ЈКП „Информатика“ и неколико других јавних служби – хакери траже исплату у биткоинима како би откључали системе

0 (0) Сервери градских управа Новог Сада, али и неколицине других јавних служби који су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *