fbpx
Насловна / Србија / Друштво / НОВИ САД НЕМА ПОШТАРА! „Недостаје бар 30 радника, нико неће да ради за ОВАКО МАЛУ ПЛАТУ“

НОВИ САД НЕМА ПОШТАРА! „Недостаје бар 30 радника, нико неће да ради за ОВАКО МАЛУ ПЛАТУ“

Мештани појединих делова Новог Сада жале се да им пошта понекад не стиже на време на адресу, а недавно су станари зграде на Лиману 2 добили обавештење од управника зграде да пошиљке подижу у пошти „због недовољног броја радника“.

У Пошти Србије кажу то обавештење управника зграде није званична информација и тврде да је унело забуну.

– Грађани Новог Сада немају потребе да одлазе у поште по пошиљке, јер ће оне благовремено бити достављене на адресу. Приспели рачуни се уручују у законском року, у складу са датумом предаје – кажу у Пошти Србије. Додају и да је према подацима из надлежних служби Поште Србије за доставу на подручју самог града Новог Сада ангажовано 117 поштара, а рачунајући и приградска насеља укупно 140.

Међутим, како сазнаје „Блиц“, поједине поште немају довољно радника. Тако пошта бр. 2 има 26 рејона, а само 16 поштара који раде прековремено и покривају и више него што могу да постигну. Ову информацију потврдио нам је и Томислав Мандић, председник новосадског огранка Самосталног синдиката поштанских радника, који каже да Нови Сад нема ни приближно довољно поштара да би се квалитетно обављао посао.

– У Новом Саду има 100 градских и 37 приградских рејона које покрива 140 поштара, како кажу у централи. Али заборављају да многи одлазе на одмор, на боловање и онда те колеге нема ко да покрива, па испоруке касне – тврди он.

Као пример наводи најкритичнији рејон у граду – Телеп, где, према његовим речима, грађанима још нису подељени рачуни иако је рок за то био 10. септембра.

– Нема ко да ради. Многе колеге напуштају службу јер не желе да раде тежак и одговоран посао за 38.000 динара као стално запослени, или за 18.000 динара уколико су привремено ангажовани – истиче Мандић. Према његовим речима, Новом Саду недостаје најмање 30 поштара.

Пре десетак дана, станари зграде у Фрушкогорској улици на насељу Лиман у Новом Саду затекли су несвакидашње обавештење на огласној табли своје зграде, у којем је писало да ће пошту морати лично да преузимају у Пошти код Лиманске пијаце.

Као разлог због којег станари ове зграде неће више добијати пошту у своје сандучиће, наведен је недостатак радника.

Блиц / Н.С. Уживо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Невероватне фотографије неба над Новим Садом пре и после невремена (фото)

Нови Сад и околину погодило је невреме, а забележене су невероватне фотографије неба над Новим …

Криминалци купују гласове за рачун СНС – у Новом Саду и Војводини се ради оно што нареде Андреј Вучић и Звонко Веселиновић

 Доласком Александра Вучића на власт вратио нам се један средњевековни феномен: општине у Србији као …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *