Новосађанка полила стан бензином да би спречила извршитеље

Новосађанка полила стан бензином да би спречила извршитеље

4.6
(9)

Извршитељи су јутрос ненајављено пети пут покушали да иселе породицу Нинић из Новог Сада, али су од тога одустали пошто је станарка Слободанка Нинић полила стан бензином, претећи да ће га запалити, саопштила је организација ЗА Kров над главом.

„Јутрос, у 7:45 часова, уз бројну полицијску и подршку бравара, ватрогасаца и хитне помоћ, извршитељка Јасна Анђелић је ненајављено покушала опет да исели породицу Нинић, у Улици Модене 1, у Новом Саду. Обијали су, ломили, секли улазна врата, али, по пети пут, нису успели у томе, јер је Слободанка Нинић претила да ће запалити стан, након што га је полила бензином“, навела је та организација.

Kако наводи ЗА Kров над главом, док су извршитељи покушавали да уђу у стан, Мирослав Нинић је био у полицијској станици и давао изјаву о кривичним пријавама које је породица поднела против извршитељке и купаца стана.

Одазвао се позиву који је и њему и супрузи био упућен 31. јула, додаје та организација, истог дана када је, такође, извршитељка покушала да их исели, али није успела јер је Слободанка Нинић претила да ће скочити кроз прозор. Према њеним речима, били су позвани тада обоје да данас, одвојено, на 15 минута размака дају изјаве о покренутој кривичној пријави.

„Поред тога што ми је здравље лоше, не осећам се добро и морам да мирујем, била сам и сумњичава према овом позиву, те ја нисам отишла у полицију. Моје сумње да је то само начин да нас обоје извуку из стана, како би они дошли да га обију и уђу, обистиниле су се. Сва срећа што сам остала код куће. Било је врло застрашујуће“, рекла је Слободанка Нинић активистима.

Породица Нинић је кредит код Ерсте банке узела 2007. године. У току отплате, имали су проблема са смањењем плата, губитком посла и, пре свега, са здравственим проблемима. Банци су вратили око 80.000 и дужни су још толико. Због болести супруге каснили су са отплатом две рате кредита, након чега је њихов дом стављен на продају. Стан је продат на лицитацији у јануару за 84.500 евра. Пошто сматрају да је у поступку продаје стана било незаконитости, поднели су кривичну пријаву и тужбу за утврђивање ништавости уговора.

То, међутим, не одлаже деложацију јер правоснажне пресуде још нема, наводи ЗА Kров над главом.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ССП: Власт у Новом Саду подиже споменик крвнику из новосадске рације Јаношу Тоту

ССП: Власт у Новом Саду подиже споменик крвнику из новосадске рације Јаношу Тоту

5 (4) Странка слободе и правде (ССП) саопштила је да владајућа Српска напредна странка у …

За викенд затварају све, радним данима кафићи и ресторани до 18 часова?

За викенд затварају све, радним данима кафићи и ресторани до 18 часова?

5 (3) Београд — Док Србија с нестрпљењем очекује вероватно најдреаматичнију седницу Кризног штаба, у …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend