Насловна / Србија / О Косову, у име Србије, преговара Тони Блер

О Косову, у име Србије, преговара Тони Блер

Председник Народне странке и некадашњи председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић каже да се у овом тренутку дешава најхазарднији тактички маневар по питању Косова, да се дискутује о разграничењу, а да у име Србије преговара Тони Блер. Тврди да разграничење значи да делови тзв. Прешевске долине припадну Косову, а неки делови севера Србији.

„Блер убеђивао Меркелову“

Према његовом мишљењу, део тог плана је и давање столице Косову у УН. Јеремић је за Н1, а на питање у ком својству је био у УН, рекао да има позив, као бивши председник, за свако заседање Генералне скупштине.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су, осим косовских званичника, у Њујорку и опозионари који покушавају да „ухвате што више званичника да се фотографишу са њима“ и то „искористе за личну промоцију“.

– Мислим да је премијеркина изјава била непримерена шефу делегације Србије, није истина да сам ја јурио по ходницима – рекао је на то Јеремић и навео да се у Њујорку видео са бројним званичницима и да су га саговорници питали зашто нема председника Србије Александра Вучића.

– У нормалним околностима шеф Владе би био адекватан представник, али у свету се зна да је само један човек заиста на власти у Србији и да је он одлучио да се не појави на заседању – рекао је он.

Вук Јеремић се осврнуо и на то што је, како каже, током трајања заседања Генералне скупштине, председник СНС кроз крокодилске сузе рекао да је његова политика поражена, и за то оптужио делове цркве, опозиције, и невладиних организација.

– Овог тренутка најхазарднији тактички маневар по питању Косова се дешава… Разграничење се дискутује више него икад и у овом тренутку, у име Србије, са највишим званичницима моћних држава света, у име Србије, поновићу, преговара Тони Блер – рекао је Јеремић и додао:

– Више мојих саговорника, међу којима су поједини из Европе, знају да се Тони Блер прошле недеље састао с немачком канцеларком Ангелом Меркел и управо о томе с њом говорио. Разговарао је и са високим француским званичницима, а следеће недеље има важне састанке у Вашингтону, по договору са Вучићем направљеним прве недеље јула у Београду – тврди Јеремић.

„Разграничење значи прецртати границу Србије“

– Очекујем да неко из власти то демантује, конкретно Александар Вучић, јер је он једини у контакту са Тонијем Блером по том питању. Блер се овим стварима не бави овим из алтруизма… Блер ствари не ради за џабе и ја сада питам да ли је Тони Блер плаћен за тако нешто и ко га је платио… Нису га платили из буџета, али неко га плаћа – навео је Јеремић.

Јеремић каже да се у ходницима УН прича и о цифри, и наводи да је чуо да се ради о 150.000 долара месечно, а да му следи и награда уколико успе да „испреговара разграничење“.

– Разграничење значи прецртати границу Србије, да делови онога што Албанци зову Прешевска долина припадну Косову, а евентуални делови севера припадну Србији. Постоји објективно велика опасност да, у року од неколико година од разграничења и давања столице Косову у УН, нећемо имати две албанске државе, него једну – закључио је Вук Јеремић.

Н1

Актуелно

Каква нерешена билетерална питања, ви се олоши подужете грубо мешате у унутрашње послове Србије!

БЕЧ – Европски комесар за проширење и политику суседства Јоханес Хан поновио је данас у Бечу да …

Предраг Поповић: Идиоту који нас све вређа, ускоро ћемо видети леђа

Александар Баљак, аутор афоризма из наднаслова текста, није навео ко је идиот. Нема ни потребе, …

4 Коментара

  1. ludilu dotumaralog gurbeta i teskog psihickog bolesnika nema kraja. – ako sva njegova dela zaboravimo samo dovodjenje onog masovnog ubice i pedofila da pregovaraca u ime Srbije je razlog da zavrsi ko Gadafi, sa kojim se u nicim ne moze porediti, jer takva zver i krvolok moze se samo doplazit iz pakla. – raspo se ziv u strasnim mukama, da Bog da, i sve pogano sto ti se obratilo i ruku dalo i tako do desetog kolena. PU

  2. Za 150 000 dolara mesecno!
    Cisto da se zna!

  3. Kako radio, tako mu se deci vratilo.

  4. Увек када помислим да пицоусти шизофреник не може да направи већу глупост он ме демантује…..дати том фашисти ратном злочинцу Србождеру блеру да
    преговара уз то те силне паре..и уз то блерова жена адвокатица је „одбранила“ пар шиптарских терориста у хагу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *