О суштини Новог светског поретка

0
(0)

Москва – На конференцији „Европски избор: глобализација или ресуверенизација“, која се одржава у Женеви, говорио је председник Руских државних железница (РДЖ), Владимир Јакуњин. Он је оснивач Фонда Андреја Првозваног као и Светског друштвеног форума „Дијалог цивилизација“. Носилац је академске титуле доктора политичких наука. На конференцији је рекао:

„Нови светски поредак могуће је одредити као пост-капитализам. Класична формула капитализма, како ју је дао Карл Маркс, гласила је „паре-роба-паре“. Данас формула гласи: „паре-паре-паре“. Данас банке диктирају како ће се развијати економија.“

Јакуњин је скренуо пажњу на идеологију која прати процес глобализације, која је изродила „нову врсту ратова“ за освајање власти над целим светом. При томе се, по његовим речима, не ради ни о власти САД или и Запада уопште, него о једном наднародном супердруштву.

По његовом мишљењу, с глобализацијом се појавила и нова аксиологија – потрошња се намеће као вредност којом се замењују све остале вредности, укључујући и традиционалне моралне вредности и традиционално схватање породице.

Јакуњин је цитирао речи првог председника Европске банке за обнову и развој, члана Билдербершког клуба, Жака Аталија: „У новом светском поретку, који се приближава, биће опбедника а биће и побеђених. Број побеђених надмашиће, наравно, број победника. Они ће тежити да добију прилику да воде нормалан живот, али им по свему судећи, та прилика неће бити дата.“

По речима Јакуњина, у условима који данас владају, руски политолог не може на Западу да објави никакав чланак, уколико у првим пасусима не искаже критички однос према режиму који постоји у Русији и њеном руководиоцу.

Светске ратове руководилац РДЖ посматра као део реализације глобализаторског пројекта, с веома тешким и дуготрајним последицама за побеђене европске земље.

Јакуњин је поменуо и књигу бившег руководиоца западнонемачке војне против-обавештајне службе, Герда-Хелмута Комосија, „Немачка карта“, у којој пише да ће по споразуму од 21. марта 1949.године суверенитет Савезне Републике Немачке бити ограничен до 2099. године, а у корист победничких земаља Запада. Златне резерве СРН биће чуване у њиховим банкама, оне ће контролисати медија и политичке партије Немачке, а сваки немачки канцелар мораће да потпише канцеларску изјаву, којом се гарантује поштовање овог споразума.

Јакуњин је нагласио да глобализација која уништава народне државе одговара виђењу света очима САД и које доводи до његове американизације. По његовом мишљењу алтернативу глобализацији представља ресуверенизација држава.

Лента.ру / Превео и приредио: Коста Митић

ВасељенскаТВ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend