Насловна / Став / Оцо нације у интермецу

Оцо нације у интермецу

Васколико српство је чекало Вучићево обраћање у форми одговора Митрополиту. Мада, видјех „Жива истина“ дошао водитељ код неке историчарке, на ноге јој у Биоград, па јој захваљује што му је била гост, а она њему захваљује што јој је дош’о на ноге. Ко је коме ту био гост? Конфузија „Жива истина“ па изнесоше заједно претпоставку, да оцо нације and co. фингирају све па и тај конфликт могуће. Превише параноично па се нећу бавити тим на такав начин, нек се тим баве освједочени ковачи теорија завјере и СФ серијала. Мада „Жива истина“ неријетко личи на сајенс фикшн а актери на ванземаљце. Елем.

Огласио се Вучић „оцо нације и студент генерације“ и требало му је скоро недељу дана да увјери све у ону стару „јутро је паметније од вечери“. Стрпио се док се не сабере а у међувремену су га, евидентно је, брифовали сваковрсни савјетници како да одговори и шта да каже у најављеном одговору митрополиту. Но, оцо нације није рекао ништа, а студент генерације је одлучио да отћути. Да буде у интермецу. Наговорен да реагује нереаговањем. Искусно.

 Скоро па Гандијевски, Боже ми опрости на успоредби јер не треба заборавити дојучерашње изјаве студента генерације, док се није домогао власти. А и, шта да каже а да буде сувисло? Да то не буде једна у низу обмана које пролазе кроз српски плебс, и српски „естаблишмент“ као кроз стадо, оваца.

Но, савјетници, опијени од празничног славља и преједени прасића уврнутог репа, по навици, су заборавили нешто, битно. А онда је то пренебрегао и оцо нације. Извињење.Извињење Митрополиту због разних увредљивих изјава сваковрсних режимских пудлица у служби никад „братскијег“ српско црногорског  режима. Почев од „хот“ Зоране од Тузле и оног замрзнутог Селаковића, преко волооког Вулина па све до СНС Мартиновића, појавног облика Дарвинове теорије еволуције.

Притом, додајмо и новинарске трабанте од пословично опозиционог Панчића зимзелена, који је овог пута држао страну Вучићу (можда буде вајдица) па све до настављача кумровачке школе гутача порука, Бошка Јакшића, Весне Малишић (гутачиЦА ) који су мудро отћутали поменутим поводом. Као прави вазали чекали су наредбу „озго“.

Занимљиво да се оцо нације васколиком србству обратио са државне ТВ, баш оне на чијем је челу сподоба Бујошевић ког Вучић and co. зову „ жути бујке“. Добар мотив да се објасни та рашомонијада и оголи суштина те руралне преваре. Само идиот мисли да би Бујошевић да је „жути“ могао бит на челу РТС-а. Само идиот ветеран може помислит да би уредница НИН-а могла бит партизанка Малишић да је жута. Сви су они црвено црни, али не као код Стендала него као црвено црна коалиција. Црвени комунистички а образа црног. Све раде за паре па су за паре и фингирани опоненти Вучићевом режиму.

„Колор шампон“ Бошко Јакшић годинама анализира америчку политику као Цане пребранац или Сима Космос. А да би ова једначина била схватљива и лаицима, флагранатан примјер. На последњем „новинарском“ форуму у Црној Гори гости из Србије су били поменути Јакшић и поменута другарица, гутачица (порука) Малишић. Дакле, „опоненти“ србијанског режима. Ма ‘ајде?! Истина је једна, а она гласи да Вучић у Србији држи све медије под контролом. Као што су у Црној Гори скоро сви медији у служби режима.

Зашто је Вучић изабрао да се обрати са РТС-а, а не рецимо од госпође Марић коју брифује алави супруг Весна Радусиновић. Зато што је Вучић (добро) процијенио да је јавни сервис релевантан, ма какав био. Али опет, не би слова од извињења „Политичару у мантији“ како га називаху дворски керови до јуче. Капирам, као цио цивлизован свијет, комунистичку гамад која пласира ту тезу јер не знају ни за шта осим за отимачину под плаштом „ социјалне правде“.

А у цијелој овој причи сустина стане у пар реценица.

Дакле, митрополит је као духовник по природи ствари изнад политике коју они који су у политику залутали (а таквих је an gro) не разумију па зато и лупетају и држе се смјерница као пијан плота јер они сами политику не умију водити.

Зато им и треба протекторат и зато и слушају беспоговорно. Дакле, у овом случају посматрају политику као голу власт са правом да одлучују без одговорности и по својој вољи.

За разлику од њих које не обавезује ништа, митрополит стоји на позицијама заштите духовног и територијалног јединства Срба и очувања српске државе. И шта је ту спорно?Сматрају, прозвани и незнавени, гријехом што митрополит упозорава државни врх да не чини непромишљено. А он стрепи од најава које имплицира реалност на терену, а која каже да су Албанци на КиМ узурпирали више од 80% имовине Срба и српске земље. Дакле, то су факти.

Митрополит се боји, оправдано, да ће тамо неки „софт Вучић“да озакони отимачину. Јер, Вучић каже „болне одлуке“. Е то упућује на одрицање од дијела територије. Или наиндолентност и узрокује оправдану забринутост митрополита јер неке назнаке од стране званичног Београда кажу да би се то могло ријешити „копромисним“ рјшењем у корист Албанаца. Сва истина, сва суштина.

Потпуно је природно да се Црква бави „Српским Јерусалимом“. Егзистирају ништице које се усред скупштине залажу за независност КИМ па какав је проблем кад митрополит изнесе став? Могуће тај што се у конкретном случају истина не допада фигурама на власти.

Саша Др. Ђуровић – ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons