Одговор Ђаковчана америчком амбасадору Кирибију: На Косову радиоктивношћу уништена перспектива људског бића

0
(0)

Удружење Ђаковчана реаговало је на изјаву амбасадора САД Мајкла Кирбија да Косово треба да постане пуноправни члан УН.

Отворено писмо амбасадору САД Мајклу Кирбију преносимо у целини:

Питамо Вас, Ваша екселенцијо, да ли знате да је са простора Косова и Метохије протерано 230.000 Срба? Знате ли да је њихова имовина узурпирана, да се њихове куће систематски уништавају, као, на пример, Српска улица у Ђаковици, да се уништавају српска гробља, да се брише сваки траг порушених и уништених цркава и манастира? Јесте ли чули о онима који узнемиравају црквени и манастирски мир монаштва Високи Дечани и манастира Успења пресвете Богородице у Ђаковици? Да ли знате да су основна права демократије, Ваше земље и Европе Србима на простору Косова и Метохије одузета? Да ли сте упознати са чињеницом да ће и шеснаесту годину заредом Срби са простора Косова и Метохије Божић дочекати ван својих кућа, у прихватним центрима и далеко од својих светиња Високих Дечана, Пећке патријаршије и Богородице Љевишке?

А знате ли да Срби и Албанци имају нешто заједничко? Заједничку несрећу да од радиоактивних бомби бачених на Косово и Метохију 1999. године страдају сви, без изузетка. Да су, нажалост, многе породице, и српске и албанске, уништене и остављене без људске, лекарске и моралне заштите. Господине Кирби, посетите одељење онкологије на Институту за мајку и дете у Београду и погледајте у очи последицама. На Косову је радиоактивношћу уништена перспектива људског бића, а о томе сви ћуте, што је понижавајуће за људски род.

Поштована екселенцијо, преносим Вам убеђење протераних Срба са Косова и Метохије да њих нису протерали њихове комшије Албанци, већ САД и ЕУ. Јер да желите мултиетничке градове, као што говорите о мултиетничком саставу градова Србије, Ви бисте се потрудили, заједно са представницима ЕУ, да Приштина, Пећ, Призрен, Ђаковица не остану без Срба.

Градови на Космету су једини етнички чисти градови у Европи. Волели бисмо да се састанемо са Вама и да Вам лично доставимо ексклузивне снимке о каменовању Срба у Ђаковици свих ових година за Божић, као и снимке који сведоче о уништавању гробова, кућа, цркава и манастира. Као убеђени борци за људска права, верујемо да ћете се састати са нама и одговорити на наша питања.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Овако је Вучићев ортак Тачи мучио и сатирао Србе: Убијао их чекићем у главу, терао да пију разређивач…

5 (8) Када је један затвореник питао да добије воду натерали су га да попије …

Правно обавезујећеш споразума нема нити ће га бити! Него кад ће ратну штету да нам исплатите?

3.8 (4) „Став Немачке по питању Косова се није променио и циљ је да се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend