Одржан протест радника „Колубара Услуга“

0
(0)

Око 300 радника ангажованих у РБ „Колубара“ преко „Колубара Услуга“, којима је у претходном периоду у више наврата обећано да ће бити примљени у стални радни однос у Рударски басен „Колубара“ протестовало је данас испред зграде Пословодства Колубаре.

У РБ „Колубара“ након пријема 69 радника, који се десио 17. марта ове године, преосталих око 1350 чекају до данас позив да потпишу уговор о пријему у радни однос, иако су им тада од свих релевантних институција и људи изречена обећања да ће уговоре потписати у кратком року. Мирним окупљањем испред Пословодног, радници су изразили само један захтев, а то је да испред њих стане неко из врха менаџмента РБ „Колубара“ ко ће им рећи када ће им бити испуњена обећања.

Ником од окупљених није био дозвољен улаз у зграду пословодства, као што се нико из кабинета директора, нити менаџмента, као ни синдиката, није појавио на скупу, уз образложење, како незванично сазнајемо, да протест није званично пријављен.

Да подсетимо, приликом примања у стални радни однос 69 радника у марту ове године, представници Владе србије, ЕПС-а, Колубаре и синдиката, јасно су истакли да је пријем радника ангажованих у производњи Рударског басена, исправљање историјске неправде, с обзиром на то да су они носиоци производње у „Колубари“, али да раде за дупло мању плату од својих колега који су Колубарини радници.

Ана Радојевић Бошковић

Праве новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Србији угрожено више од 140 хиљада радних места

5 (2) Ако изостану конкретне мере за ублажавање кризе ове године у Србији би могло …

У Крушику до краја године без посла остаје 150 радника

5 (1) До Нове године из Крушика треба да оде 150 радника. Без посла остају …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend