Оно када је Србија економски лидер у Европи па дели пакете помоћи за 1,2 милиона радника и 250.000 фирми
Фото: БЕТАПХОТО/ ЛУKА ФИЛИПОВИЋ

Оно када је Србија економски лидер у Европи па дели пакете помоћи за 1,2 милиона радника и 250.000 фирми

Данас ће бити исплаћена трећа половина минималца за привреду, што је једна од мера у оквиру трећег државног пакета помоћи.
Министар финансија Србије Синиша Мали раније је изјавио да је прошлог месеца ту помоћ добило око 1,2 милиона радника, односно 250.000 фирми.

Овог месеца држава ће, поред исплате половине минималца, исплатити и 3.000 динара грађанима који су примили макар једну дозу вакцине до 31. маја, а који се за ту помоћ пријаве до 15. јуна преко портала Управе за трезор или кол центра.

Такође, у овом месецу биће исплаћена и помоћ од 60 евра за све незапослене.

“То је први пут да држава на такав начин излази у сусрет онима који су због ковида 19 остали без посла. Сви они који су били пријављени на биро, добиће помоћ од 60 евра”, рекао је раније Мали.

У оквиру трећег пакета помоћи до сада су исплаћене две половине минималца, први део помоћи од 30 евра за све пунолетне грађане, као и помоћ за грађане на KиМ – 100 евра за све грађане и децу и 200 евра за незапослене.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У Београду и Нишу одржани протести због увођења ковид пропусница (видео)

У Београду и Нишу одржани протести због увођења ковид пропусница (видео)

У центру Београда вечерас се окупило више стотина грађана, који су, како су рекли за …

Сурова статистика приказује како нас је за само једну деценију своје тираније Вучић довео до пакла

Сурова статистика приказује како нас је за само једну деценију своје тираније Вучић довео до пакла

Статистика је сурова, прецизно показује трагично стање у коме се налази Србија. Годишње умре 14 …

Један коментар

  1. Idioti, povećajte jednom plate i penzije, a ne da lažete od početka godine. Da li mislite da su penzioneri i zapošljeni mala deca pa ih lažete svakodnevno. Da li mislete da je bacanje prašine u oči penzionerima i radnicima sa po 30 evra u pola godini i vakcinisanim 3000 dinara da su povećane plate i penzije . Ne, to nije povećanje već zamajavanje. Takođe vaša izmišljotina bajkolaži da smo ekonomski šampioni Evrope. Da, možda smo šampioni po krađi, nepoštovanje vaših zakona sa vaše strane. Plate kod nas su na dnu Evrope, 25% stanovništva vam je na ivici bede, a skoro milion gladuje i žeđuje svakodnevno. Ovo vam pokazuje da se manete lažima, i onako će glasaju gladni, jadni za vas. Zaludeli ste ih uz pomoć MMF. Vaš porast PDV za 6%, svedeno na evra po glavi stanovniku (naš oko 7000 evra po stanovniku) je minorno i ostajemo i dalje na dnu Evrope. Poređenja radi u namačkoj BDP po glavi stanovnika je iznad 50.000 evra, e lažovi gde će vam duša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *