ОПА, ОПА! И код попа има допа!

0
(0)

СВЕШТЕНИК Милан Јордовић (41) и вероучитељ Зоран Маринковић (43), обојица из Пожеге, ухапшени су са 27 килограма „сканка“, недалеко од Чачка. Приликом контроле „пасата“ у којем су се налазили, бивши вероучитељ био је одевен у женску одећу!? Мало је рећи да су полицајци били изненађени, када су утврдили да испред њих стоји – мушкарац.

 Догађај који се збио у Мрчајевцима у уторак увече, у неверици је оставио вернике, житеље Пожеге, па чак и искусне инспекторе.

– Возило је предвече заустављено, а у посебно израђеној прегради, бункеру, пронађена су 52 пакета „сканка“ тешког 27 килограма – објашњава извор „Новости“ близак истрази. – Међутим, оно што је уследило нас је изненадило. Свештеник није носио одору, док су колеге за другу особу, због одеће, прво мислили да је женско. Због тога, колега „њу“ није могао да претресе. Позвао је колегиницу, полицијског инспектора, да она по прописима претресе „жену“. Убрзо се испоставило да је реч о мушкарцу.

Свештеник и бивши вероучитељ су на крају приведени, одређено им је задржавање до 48 часова и они ће бити предати Вишем тужилаштву у Чачку. Свештеник Милан Јордовић је од 2004. године службовао у цркви у Прилипцу, а затим при Цркви Светог цара Констанина и царице Јелене у Пожеги. Његова садашња парохија је пожешко насеље Савинац.

– Не желим да верујем да наш парох има везе са дрогом. Знамо га као породичног човека са супругом и децом, као узорног свештеника, па се надамо да ће се овај случај брзо до краја расветлити – кажу житељи Пожеге које смо затекли недалеко од цркве, невољни да више кажу о скандалу у који је умешан њихов парох.

Фото: МУП Србије

Фото: МУП Србије

Фото: МУП Србије

Један бивши свештеник посведочио је за „Новости“ да Јордовића верници поштују, али да је код њега приметио „црту која му се није допала“. Како је објаснио, Јордовић живи натпросечно добро, а одакле му новац – то не зна.

Зоран Маринковић је раније био вероучитељ у једној пожешкој школи. Према подацима којима располаже полиција, он се више не бави овим послом. Међутим, према речима верника, он и даље пева у црквеном хору, а за његове криминалне „активности“ грађани Пожеге нису знали.

Фото Драган Карадаревић

„ТИПОВАНА“ КОЛА

АУТОМОБИЛ у ком су свештеник и бивши вероучитељ затечени са „брдом“ дроге, највероватније је био „типован“. Тако је осумњиченима за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, полиција поставила „заседу“.

Новости.рс

Фото Драган Карадаревић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *