ОПЕРАЦИЈА ЛОМБАРДИЈА: Руска и италијанска армија спремају заједнички удар на вирус

4.7
(15)

Руска и италијанска армија су започеле операцију спашавања Бергама (покрајина Ломбардија) од распрострањене епидемије која је изазвана вирусом COVID-19. У овој акцији ће учествовати руски експерти са преко потребним техничким капацитетима који су специјализовани за борби против микроорганизама. У духу ове процене, организован је марш руског контингента са специјалном техником у дужини од око 600км који је урађен у тесној координацији са италијанском војском.

Највиши официри руске и италијанске армије су направили генерални план Битке са вирусом који је захватио подручје италијанске покрајине Ломбардија (град Бергамо). Ломбардија је једно од најкритичнијих зона када је у питању ова епидемија. Када би се укупна епидемиолошка ситуација у овом подручју ставила под контролу створили би се предуслови за њено коначно сламање, укључујући територију целе Италије, али и шире.

Руска и италијанска армија су започеле операцију спашавања Бергама (покрајина Ломбардија) од распрострањене епидемије која је изазвана вирусом COVID-19.

У духу ове процене, организован је марш руског контингента са специјалном техником у дужини од око 600км који је урађен у тесној координацији са италијанском војском.

Подсећамо да је руска армије образовала специјалну ваздухопловну групу која је бројала девет војно-транспортних авиона Ил-76. Ови авиони су користећи инфраструктуру аеродрома Чкаловски полети ка Италији која је најтеже погођена пандемијом корона вируса корона и представља епицентар заразе у Европи. Ваздухопловна група од девет авиона Ил-76 војно-транспортне авијације Ваздушно космичких снага Русије упућена је у Италију у складу са указом министра одбране РФ генерала армије Сергеја Шојгуа.

У руском одреду за борбу против епидемије COVID-19 и групи од сто стручњака налазе се водећи експерти Министарства одбране у области вирусологије и епидемилологије са међународни искуством у борби против епидемија. Руски авиони доставили су и модерну опрему за дијагностиковање и дезинфекцију, као што су вишенаменски мобилни систем „Сич“ и и савременог комплекса аеросолне дезинфекције „Орлан“.

Према последњим подацима (до 17ч) на целој територији Италије је заражено укупно 63,297 људи, од чега се њих 3,204 налази и критичном стању. Од почетка епидемије битку са вирусом који условљава тешку опструкцију плућа, изгубило је чак 6,077 пацијената.  Огромна већина ових пацијената долази из жаришта који се налазе на северу Италије.

Марс онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Други случај неуролошке болести „зауставио“ британско-шведског произвођача вакцине у Америци

5 (6) Светски медији и бројни експерти су у више наврата доводили у питање испитивање …

Удружење Уједињени против ковида због ситуације у здравству тражи састанак у Министарству здравља

5 (1) Извршни одбор удружења грађана „Уједињени против ковида“ (УПK), чији су чланови пре свега …

Један коментар

  1. U se i u svoje kljuse. Postujmo bar ovaj put medecinsku struku, jer uglavnom nase strucnjake postuju van zemlje. Pokusajmo bar ovaj put, da se smo iznad neverovatne netrpeljivosti i prepucavanja. Kina se je pokazala kao veliki prijatelj, a Rusija kao i uvek u istoriji, nazalost nije se promenila. R….a iskljucivo se drzi svojih, regionalnih i globalnih interesa. Trazeci saveznike za globalno pozicioniranje u Evropi, svakako preko Italije. Za one koji su emotivci, u svetu nazalost postoje samo surovi interesi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *