Оптужница тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети криминалну групу на чијем челу је Милан Радоичић

Оптужница тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети криминалну групу на чијем челу је Милан Радоичић

Оптужница косовског тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети организовану криминалну групу на чијем челу је Милан Радоичић, Србин са севера Kосова, окрива ново истраживање Инсајдера. Српске власти остају при тврдњи да трагови воде на албанску страну, али оптужнице нема. Ни Београд ни Приштина, за ове две године, нису открили ко је убио Оливера Ивановића. Тиме шта се до сада зна, шта не зна, а шта се нагађа, баве се новинари Инсајдера у новој емисији Несавршен злочин.

У оптужници косовског тужилаштва, до које су дошли новинари Инсајдера, наводи се да иза убиства Ивановића стоји криминална група коју контролише један од Срба са Kосова Милан Радоичић.

„Током фазе истрага и прикупљања материјалних доказа за случај убиства Оливера Ивановића сматрамо да је убиство извршено из политичких мотива и од стане криминалне групе организоване и руковођене од Милана Радоичића“, наводи се у оптужници.

Радоичић није оптужен, јер према косовским законима то није могуће док се осумњичени формално не саслуша. Тачније није дозвољено суђење у одсуству. Оптужена су четворица полицајаца са севера Kосова. Један од адвоката оптужених полицајаца тврди да ништа што се његовом брањенику ставља на терет није тачно.

„Kада су они нашли Оливера, није било крви, он је мислио да је њега ударио инфаркт, да му је позлило… Тек се касније показало кад је тело пребачено у болницу да је он у ствари изрешетан“, рекао је адвокат Драгише Марковића Дејан Васић.

Kосовско тужилаштво сматра да има доказе да је сам врх косовске полиције са севера Kосова радио по налогу Радоичића.

Оно што збуњује у истрази и самој оптужници косовског тужилаштва је то што су све време помешане оптужбе за убиство Оливера Ивановића и за дела органзованог криминала, која са тим убиством немају везе и за која се сумња да су почињена и годинама пре убиства. Тако се као организатор криминалне групе наводи и Звонко Веселиновић, а да се не доводи у везу са убиством Ивановића.

За Веселиновићем и Радоичићем суд у Приштини наложио је расписивање међународних потерница – за Радоичићем због сумње у вези са убиством Оливера Ивановића и организованог криминала, а за Веселиновићем због сумње за организовани криминал.

„Ми доживљавамо данас, што мало збуњује јавност да се убиство Оливера и истрага која се води истовремено везује за те извршиоце, учеснике у том поступку или помагаче, а да се у том контексту говори и о организованом кримналу“, рекао је брат Оливера Ивановића, Мирослав.

Оптужницом су на крају обухваћени само они који су доступни косовском правосуђу, а који се терете за помагање извршиоцу приликом убиства, прикривање доказа, одавање службене тајне. Оптужена је и секретарица и најближа сарадница Оливера Ивановића, Силвана Арсовић, због тога што је укључила страначке камере за надзор непосредно након убиства. Није објашњено ко их је искључио.

Из пуког набрајања материјалних доказа, списка сведока, од којих су четири под заштитом, њихових тврдњи и тврдњи тужилаштва, не види се да ли и којим доказима тужилаштво располаже када је реч о убиству Оливера Ивановића.

Инсајдер.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

А што не би прудружили Скадар и Драч Србији а вас вратити у Северну Африку одакле сте дошли?

А што не би прудружили Скадар и Драч Србији а вас вратити у Северну Африку одакле сте дошли?

Лидер Покрета за уједињење Ваљон Мурати сматра да ће се после неуспеха реализације Заједнице српских …

"Отаџбина": Позивамо све Србе са КиМ да бојкотују предстојеће локалне сепратистичке изборе јер су супротни Уставу Републике Србије

“Отаџбина”: Позивамо све Србе са КиМ да бојкотују предстојеће локалне сепратистичке изборе јер су супротни Уставу Републике Србије

Председник Србије Александар Вучић позвао је Србе на Косову и Метохији да учествују на локалним …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *