Орбан: Муслимана ће бити више од нас

0
(0)

У разговору за немачки лист „Велт“, мађарски премијер Виктор Орбан негирао је оптужбе да се зидом према Србији оглушио о Женевску конвенцију.

– Она обухвата право на сигурност, али не и право на то да се бира земља у којој се добија заштита. Избеглице имају такође обавезу да поштују законе земље (у коју долазе) – казао је Орбан.

– У сваком случају, било би добро да се кандидати за ЕУ укључе у преговоре о новим решењима (за азиланте). Морамо поделити терет и при том водити рачуна о земљама као што су Србија и Македонија – истиче мађарски премијер.

На претње немачког министра Томаса де Мезијера да би Мађарској могле да се стопирају финансије ЕУ у случају да не прихвати обавезујуће квоте за избеглице, Мађар је реаговао разочарано и додао да је то „тон бруталне примене моћи“.

Обновити Сирију

Орбан је истакао да циљ међународне заједнице не може бити да прими све избеглице и пружи им нови дом. „Не може бити циљ да сви Сиријци напусте Сирију. Морамо да уложимо напоре на политичком нивоу да Сирија поново постане место добро за живот“, нагласио је он.

Орбан рачуна да би у Европу могло да стигне још 100 милиона избеглица и да ће то угрозити европски идентитет, уколико се кризом буде лоше управљало. Он страхује од „надметања култура“.

– Очигледно је да ће хришћани да изгубе утакмицу ако се пусте толики муслимани у Европу. То има демографске разлоге и почива на томе да муслимани могу да дођу у неограниченом броју – вели Орбан и наставља да критикује Запад јер су се тамо „етаблирала паралелна друштва, а муслимански слојеви се нису интегрисали, они живе поред“.

– Не говорим сада о Богу и како се ми хришћани према томе односимо, а како муслимани. Говорим о култури. Ради се о животном стилу, слободи, сексуалним навикама, једнакости мушкараца и жена, нашој хришћанској култури. Муслиманска заједница је у том погледу јача, они стављају тежиште на породицу, децу и држе се заједно. И због тога ће их на крају бити више него нас – рекао је Орбан за „Велт“.

У разговору с новинаром аустријског листа „Пресе“, шеф владе у Будимпешти је такође говорио о проблему масовног досељавања, али је најавио градњу зида и према Румунији и Хрватској јер „рута више не иде преко мађарско-српске границе“. По њему, руту одређују кријумчари, а не избеглице, а циљ је јасан – Немачка или Скандинавија. Орбан је, у вези са зидом према Србији рекао да је – постигнут постављени циљ.

Б. Б. – З. М. – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јуче је широм Европе дошло до жестоких немира због антиковид мера и тоталитарних закона (видео)

5 (13) Јуче је широм Европе дошло до жестоких немира због ново донетих антиковид мера …

Блумберг: Пред Европом су „болне године“

4.7 (3) Раст корпоративних дугова ризикује да Европу увуче у „године пандемијске боли“, пише „Блумберг“. …

2 Коментара

  1. Јел си видо колко су се посрали ови наши,сад крећу да се пичкарају са Хрватима и Мађарима да прикрију своја говна!

  2. Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија

    Виктор Орбан само брани своју земљу и свој народ. Камо среће да и ови наши политичари тако мисле о својој земљи и свом народу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend