Орбан: Не желимо да будемо имигрантска земља

ВАРШАВА – Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је данас у Варшави да Мађарска не жели да буде имигрантска земља и да „има сва права да то не постане”.

„Прихватамо одлуку имигрантских земаља да желе да буду имигрантске земље. Тражимо од њих да прихвате да ми не желимо да будемо таква земља”, поручио је Орбан на заједничкој конференцији за новинаре са пољском премијерком Беатом Шидло, преноси МТИ.

Орбан је нагласио да Мађарска задржава право на поштовање своје одлуке да не жели да постане имигрантска земља какве су друге сада.

Према његовим речима, Мађарска тражи другачија решења за демократске проблеме и оне везане за тржиште рада, док имиграцију као решење одбацује.

Мађарски премијер се осврнуо и на критике које ЕУ упућује Пољској поводом владавине права, оценивши да су те критике неосноване.

Такође, изразио је солидарност Мађарске са свим државама чланицама ЕУ које су у сличној ситуацији као Пољска, наводи мађарска агенција.

„Желимо мање Брисела, а снажније националне државе”, рекао је Орбан, наговестивши да је то разлог за „политички обојене” процедуре ЕУ.

Танјуг

Фото Ројтерс

Актуелно

Орбан: Нећу ридати због одласка Сорошевог фонда

Најављено повлачење Фондације за отворено друштво Џорџа Сороса из Мађарске неће значити крај сукоба са …

НАРОД НИКО НЕ ПИТА: Почела агресивна кампања за интеграцију миграната у С. Митровици!

У Сремској Митровици и Шиду, заједно са још пет градова у Србији који имају велики број …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons