ОРВЕЛИЈАНИЗАМ: Хамбург почео експропријацију приватних станова у које смештају мигранте?!

Немачке власти у граду Хамбургу су почеле да одузимају резиденцијалне станове против воље њихових власника, како бих их обезбедили за масовни прилв имиграната који долазе у град.

Приватна имовина се сада даје повереницима који их реновирају у припремању да буду изнајмљени по ниској цени мигрантима изабраним од стране власти.

Портпарол округа Хамбург, Сорина Веиланд, рекла је да ће се “неопходно“ реновирање врштити на рачун власника имовине, и упозорила да са 400 миграната који стижу у град сваки дан, план о експропријацији ће бити даље развијен.

Експропријација је одобрена хамбуршким законом о стамбеној заштити (Хамбургер Wохнраумсцхутзгесетз), закон из 1982. године који је ажурирала градска социјалистичка влада у мају 2013. године како би омогућила граду да заплени било коју стамбену имовину која је упражњена више од четири месеца.

Присилни закуп, први такве врсте у Немачкој, каже се да има за циљ да изврши притисак на власнике других слободних станова у граду да их учине доступним за изнајмљивање. Од 700.000 станова за изнајмљивање у Хамбургу, верује се да је негде око 1.000 до 5.000 (мање од једног процента) упражњено, како процењује Сенат Хамбурга.

Гатестоне Институте извештава: социјалисти и зелени у Хамбурку су недавно успоставили “дежурну телефонску линију“ где локални становници могу пријавити имовину погодну за заплену владе. Активисти су такође креирали сајт – Леерстандсмелдер – да идентификују неокупиране некретнине у Хамбургу и другим немачким градовима.

Остаје нејасно зашто је газда у Хамбургу оставио своје станове упражњене више од пет година. Неки су позиционирани тако да, с обзиром на локацију имовине, трошкови реновирања могу бити превисоки и вероватно не би били надокнађени приходом од закупнине.

Градски званичници су рекли да је ова мера била неопходна јер, у то време, више од 400 нових миграната је стизало у Хамбург сваки дан, а сва постојећа склоништа за избеглице су била пуна. Они су рекли да због тога што су власници упражњених некретнина одбили да дају своју имовину на расплагање на добровољној основи, граду треба дати право да их узме силом.

Ту меру су поздравили они који су на левој страни политичког спектра. “Чинимо све што можемо како би осигурали да избеглице не буду бескућници током наредне зиме,“ рекао је сенатор Тил Стефен из странке Зелених. “Из тог разлога, морамо користити слободне комерцијалне објекте.“

Други тврде да су напори државе да заплени приватну својину аутократски и задах комунизма. “Предложено одузимање приватног земљишта и објеката је масиван напад на имовинска права грађана Хамбурга,“ рекао је Андре Трепол из Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

Он је рекао да је предложена мера “закон застрашивања“ који се односи на “политичке забране са далекосежним последицама. Циљеви не оправдавају сва средства.“

Катја Судинг, лидер Слободних демократа (ФДП) у Хамбругу је рекла да предложени закон представља “неприхватљиво прелажење црвених линија… Такве принудне мере ће само повећати одбојност према избеглицама.“

Сличне мере експропријације су предложене у Берлину, главном граду Немачке, али су одбачене јер су сматране неуставним.

(Медији / http://freewestmedia.com)

Актуелно

Немачки окупатор остаје на Косову

Немачки Бундестаг одобрио је наставак мисије немачких војника на Косову у оквиру Кфора за још …

ВЕЛЕИЗДАЈНИК Вучић преговара са Аустријом да од Србије направи сабирни центар за мигранте!

Аустријска влада преговара са земљама Западног Балкана о успостављању центара за протеривање илегалних миграната, пише …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons