Oставкe у ДСС – У Главном одбору странке више нема никога са Косова и Метохије

Oставкe у ДСС – У Главном одбору странке више нема никога са Косова и Метохије

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На проширеној седници Покрајинског одбора којој су присуствовали и чланови Главног одбора Демократске странке Србије, која је одржана у Косовској Митровици 12.10.2016. године, констатовано је следеће:

Последњи напад на некадашњу председницу Демократске странке Србије и председницу посланичког клуба ДСС у Скупштини Србије у форми писма упућеног јавности само показује у каквом се моралном глибу са новим руководством нашла Демократска странка Србије.

Писмо има форму памфлета, речником и стилом одудара од некадашње Демократске странке Србије и умногоме подсећа на то да је срочено или у редакцији Информера или у централи Српске напредне странке. Писмо је пуно неистина, гнусних инсинуација, прљавих подметања, грубих манипулација, што по тону и садржају можда може да одговара новом потпредседнику странке Милошу Јовановићу али не Драгану Маршићанину који је дубоко зашао у седму деценију живота.

У писму се каже да је Санда Рашковић-Ивић амерички шпијун јер, забога, никога није консултовала када је ишла на округли сто у америчку амбасаду. Ординарна лаж, јер се пре одласка у амбасаду консултовала се са Марком Јакшићем, ондашњим чланом Председништва и Сашом Симићем чланом политичког савета странке, дугогодишњим саветником Војислава Коштунице. Произилази да је и Јакшић, који је међу двадесет Срба на такозваној америчкој црној листи због угрожавања америчких државних и националних интереса, амерички шпијун, као и да је Војислав Коштуница поред себе за саветника имао америчког агента што је ван сваке политичке логике. По Драгану Маршићанину испада да је Санда морала да води 22 члана Председништва у америчку амбасду да не би била њихов шпијун.

Чињеница да је Санда Рашковић-Ивић својом посетом Криму добила кривичну пријаву од проамеричког режима у Кијеву, док је Русија због припајања Крима изложена западним санкцијама. Просто је невероватно како може неко ко подржава руску политику на Криму да буде амерички агент.  Истина је, да је на округлом столу Санда Рашковић-Ивић одговорно и часно заступала политику странке о чему је и јавност обавештена. Ако странка већ жели да тражи шпијуна у својим редовима изгледније би било да то буде Александар Поповић који је као ресорни министар енергетике одбио да потпише продају НИС-а Русима, као и градњу Јужног тока, па је то морао да учини у последњем моменту ондашњи министар грађевине Велимир Илић. Или још конкрентије, после одласка са дужности председника странке Војислава Коштунице међу првима који је дошао да честита Алексндру Поповићу, који је преузео функцију вришиоца дужности председника странке, био је први саветник америчког амбасадора у Београду.

Бившој председници се још замера да је била на митингу поводом рушења Савамале у Београду, на основу чега се може закључити да Демократска странка Србије подржава нелегално рушење под фантомкама Савамале у Београду.

Лаж је такође да је некадашња председница подржала локалне коалиције са СНС-ом у Србији, јер да је то тачно, зашто би онда поднела оставку на место председника странке.

Руководство странке такође покушава да грађанима Србије објасни да се може са успехом бити мало власт мало опозиција, тако што ће пре подне на Врачару са Српском напредном станком делити послови простор, а после подне јаловим саопштењима бранити Косово од оних истих са којима дели послови простор у престоници.

Можда таква прича прође у дечијем обданишту у Грачаници али не и код грађана Србије.

Покрајински одбор се живо сећа како је садашњи вршилац дужности председника странке Драган Маршићанин увредио све жене у Србији причом о вибратору. Санда Рашковић-Ивић га је тада бранила пред женама и грађанима Србије да би данас он грубим инсинуацијама исту нападао. У праву је јеврејска пословица која гласи да је од свих лоших ствари најгора људска незахвалност.

Или последња политичка глупост коју је Драган Маршићанин направио, је његова изјава да је у Скупштину Србије ушла ергела коња. То му ипак није засметало да у тој истој Скупштини буде политички саветник посланичког клуба Демократске странке Србије уз плату од 80.000 динара поред већ редовне пензије коју прима.

Санда Рашковић-Ивић и Ђорђе Вукадиновић су данас на политичкој сцени жестоки критичари режима Александра Вучића и управо је то главни разлог због чега се врх Демократске странке Србије окомио на њих. Можда странка оваквом политиком добије у понуди од Александра Вучића још неко министарско место, осим оног које је премијер понудио Александру Поповићу. Прича о трећем путу Демократске странке Србије је неозбиљна јер странка више нема пут, него само путељак који се наслања на политичку цесту Александра Вучића.

Због очите колаборације са Српском напредном странком и колиција које врх странке прави са онима који издају Косово и Метохију, из чега произилази да и сама странка учествује у издаји, на данашњем састанку оставке на члансто у Главном одбору и у Политичком савету су поднели дугогодишњи чланови и оснивачи Демократске странке Србије:

 1. Владимир Милентијевић, један од оснивача Демократске странке Србије, дугогодишњи Народни посланик и некадашњи председник Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије. Он подноси оставку на чланство у Главном одбору.
  razmak
 2. Др Вуко Антонијевић, некадашњи потпредседник странке, некадашњи председник Покрајинског одбора, заменик министра за Косово и Метохију у Влади Војислава Коштунице, дугогодишњи Народни посланик подноси оставку на функцију члана Главног одбора и напушта Демократску странку Србије.
  razmak
 3. Горан Лазовић подноси оставку на фукцију члана Извршног одбора Демократске странке Србије и на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.
  razmak
 4. Небојша Минић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије, на фукцију председника Окружног одобра Демократске странке Србије и напушта Демократску странку Србије.
  razmak
 5. Немања Јакшић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демокртаске странке Србије.
  razmak
 6. Драгиша Миљковић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије и напушта Демократску странку Србије.
  razmak
 7. Љиљана Љумовић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.
  razmak
 8. Владимир Ракић подноси оставку на функцију члана Политичког света Демократске странке Србије.
  razmak
 9. Драган Костић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.
  razmak
 10. Бојан Цветковић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.
  razmak
 11. Др Ненад Којић подноси оставку на функцију члана Главног одбора Демократске странке Србије.

После ових оставки у Главном одбору Демократске стрaнке Србије више нема никога са Косова и Метохије.

 

У Косовској Митровици
13.10.2016. године

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
___________________________

др Ненад Којић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Референдум – издаја у којој ћемо саучествовати!

Референдум – издаја у којој ћемо саучествовати!

Сами бирамо висину с које ћемо пасти, а нажалост „летимо“ превисоко, и то није лет …

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Иза измене Закона о референдуму стоји подла намера Александра Вучића да покраде и кривотвори следеће …

Један коментар

 1. Ovi koji su ostali u DSS misle da će dobro proći?! Jadnici!!

  Izdajnici, jadnici, baštine ime DSS! Jadno! Ali, kako je bolje da se žito od kukolja odvoji, onda je bolje i ovako, nego ostaviti ovim izdajnicima mogućnost da i dalje zatiru Srbe i Srbiju! Video je narod odavno da ni kod njih ništa ne valja, ali bar sada narod zna zbog kojih izdajnika nije valjalo! Sada ih neće ni kod naroda, ni u istoriji, oprati ni Dunav ni Sava! Presešće, svim izdajnicima, pa i ovim, sve što su nažao učinili Srbima i Srbiji! Što su se više ogrešili o Srbe i Srbiju to će i njima biti gore! A ovi su se baš ogrešili!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *