Откачили локомотиву и оставили путнике целу ноћ у вагонима усред недођије

Откачили локомотиву и оставили путнике целу ноћ у вагонима усред недођије

Стотинак путника воза који је из Београда ишао за Прибој, остављени су током целе ноћи сами у пустари без струје, грејања, воде и хране. Због застоја на прузи, железничари су откачили локомотиву са вагона и без икаквог објашњења отишли. По путнике су се вратили тек после дванаест сати.

Оног тренутка када је локомотива откачена, вагони су аутоматски остали без струје па тако и грејања. После неколико сати, када је увелико пала ноћ, чекање се претворило у агонију. Једна од путница воза Слађана Н. рекла је за “Блиц” да је најгоре било то што од особља из Железница није било никога. 

“Сви су се покупили и отишли, и машиновођа и кондуктер. Рекли су нам да је посреди застој, да ће га брзо решити, и нестали! Стали смо негде у близини Ваљева, у недођији одакле је водила само козја стазица. Нигде никога нема, ниједне куће. Не можете да кажете ни где се налазите! Било је страшно”, испричала је ова путница. 

После неколико сати чекања путници су почели сами да зову локалне станице и траже помоћ.

“Звали смо полицијску станицу у Ваљеву. Јавио се мушкарац коме смо објаснили шта се дешава, али нам је уз иронично питање да ли он треба да дође и констатацију да ми у ствари желимо да се свађамо са њим, на крају спустио слушалицу. На железничкој станици у Косјерићу се нико није јављао на телефон, а у Пожеги се јавила жена, па иронично питала да ли она сад треба нама да донесе воде и хране… Њих није занимало што су међу путницима деца и стари људи”, разочарано закључује путница која је провела вече у леденом вагону.

Воз на линији Београд-Прибој кренуо је са железничке станице прошле недеље око 19 сати. У Пожегу, до које се путује три и по сата, стигао је тек сутра у седам ујутро. 

“Пред зору смо се смрзли. Људи су шетали по ходнику вагона да се загреју јер нисмо могли да изађемо ни напоље пошто је падала киша. Заиста мислим да неко мора да одговара за овакво понашање запослених у Железницама. Овде није реч о спорости воза или квару, већ о неодговорном понашању”, каже Слажана Н.

У Железницама Србије имају објашњење и за овакве ситуације. И све је, како кажу, у складу са прописима. “Према железничким прописима, да би се са отворене пруге покренуо теретни воз који је био у дефекту, откачена је локомотива путничког воза који је први стигао на лице места. А то је био путнички возу који је у 19.05 сати кренуо из Београда за Прибој. Она то није могла па је послата друга”, кажу у Железницама Србије.

Објашњење због чега су путници остали сами није било. “Извињавамо се путницима који су, због овог ванредног догађаја, претрпели непријатности. Стручне службе Железница Србије испитују све околности везане за овај догађај. Уколико се утврде пропусти техничког или пратећег особља, предузеће се одговарајуће дисциплинске мере којима ће одговорни бити санкционисани”, поручују из овог предузећа.

 

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Још 400 људи на југу Србије остаје без посла

Још 400 људи на југу Србије остаје без посла

Kомпанија Шинвон из Ниша, која се бави производњом електричних инсталација за аутомобиле затвориће до краја …

Ниш: Пре месец дана обновљена улица испуцала и потонула (фото)

Ниш: Пре месец дана обновљена улица испуцала и потонула (фото)

Само неколико недеља након што су путари завршили реконструкцију Улице Светолика Ранковића у Нишу, на …

Један коментар

  1. staljin je imao dobar recept za vozove kad su kasnili na front.

    streljao je sve otpravnike vozova..

    vozovi vise nisu kasnili..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *