Србија

У ЕПС-у није решен ни један проблем који је довео до колапса ТЕНТ-а, РБ Колубаре, Костолца…

Министарство рударства и енергетике не престаје да обмањује грађане Србије ширећи лажне информације и манипулације поводом општег стања у ЕПС-у. Ширење лажи и дезинформација путем масовних медија потпада и под удар Кривичног закона Републике Србије. Правно одговорним лицима Министарства рударства и енергетике стога препоручујемо да се не баве црном пропагандом, ширењем лажи и дезинформација. Могли би коначно да кренете да се бавите оним за шта се пред законом одговорни и од народа плаћени. Један од главних проблема у ЕПС-у је и тај што се госпођа министарка Зорана Михајловић у енергетику разуме као она Марица у ону криву ствар. Довољно је погледати вебсајт тог министарства и видети да тамо готово да нема ни једне једине фотографије на којој није госпођа министарка која се шетка у капутићима и бундицама од пар хиљада евра док рудари РБ Колубара од њеног доласка на чело тог министарства нису видели нове чизме или радне комбинезоне. Као да у читавом ЕПС-у нико ништа не ради осим једног опсесивног егоманијака у лику министарке. Све сам стручњак за електро-привреду. Е, до мога и са њима и са електро-привредом!

Да није тако не би нам се десило да са првим снегом на почетку зиме читав систем ЕПС-а колабира, да нам из система излети највећа термоелектрана у земљи па онда и она у Великим Црљенима која је имала само толико енергије да снадбе топлотом локално обданиште док је дан, два после ТЕНТ-а у Обреновцу и Колубаре звекнула и термоелектрана у Костолцу због сличних проблема. Није трајало дуго па да и у сушари у Вреоцима дође до експлозије која је онеспособила две аутоклаве које служе са сушење лигнита. Пуком срећом приликом те експлозије није дошло до жртава иако су две аутоклаве буквално одлетеле у ваздух!

Министарство рударства и енергетике као и већи део руководства ЕПС-а и РБ Колубаре нажалост не могу и да хоће да како кажу стабилизују катастрофалну ситуацују у ЕПС-у јер су за то једноставно нестручни. Од доласка Вучића и СНС на власт у ЕПС-у се води кадровска политика  која не личи ни на шта и која је један од главних узрочника садашње готово безизлазне ситуације у ЕПС-у. На чело ЕПС-а напредњаци доводе човека који благе везе нема са енергетиком и коме је једина професионална препорука за то веома одговорно и захтевно место била препорука да је био власник печењаре у Обреновцу?! Можете замислити какву је кадровску политику водио такав професионалац пошто је постављен за директора РБ Колубара а потом и на место директора ЕПС-а?

У РБ Колубари се на сва места где је потребно огромно знање и искуство како би се читав систем одржавао у добром стању доведени полуидиоти који о експлоатацији угља знају колико и чувена баба Курана. У РБ Колубара је доведена гомила напредних страначких војника који тамо свакодневно буквално тероришу рударе и раднике. Тероришу их њиховим незнањем и неодговорношћу пре свега. Знате ли колико је већих или мањих хаварија било рецимо само у РБ Колубара пре овог задњег колапса? Колико су пута рушени огромни багери, колико је јавшлук и незнање коштало у ТЕНТ-у и сл? То су заиста ствари којима би се у неким нормалним условима бавила полиција и тужилаштво а овако се такве ствари заташкавају и крију од очију јавности. У том заташкавању реалног стања на коповима РБ Колубара и у ЕПС-у учествују сви и то раде већ годинама. Од директора у РБ Колубара до Грчића у врху ЕПС-а па онда до министарке Михајловић која изгледа не зна када се у РБ Колубара сруши крупов багер висок 30 и кусур метара зато што је напредна будала која комадује истим мислила да вози свој нови ауди. Штета коју незнањем и нестручношћу напредни будаци тако већ деценију наносе РБ Колубара и ЕПС-у мери се дестинама ако не и стотинама милиона евра. И док је тако срце српске енергетике прескакало и пуцало директор ЕПС-а Грчић је народним парама одкупљивао земљу своје љубљавнице у селу које је од колубариних копова далеко барем 30км.

Само зато би тај неспособни бизгов заједно са свим члановима комисије која је дозволила такву куповину требао да фасује дугогодишњу робију. Мада ни за то није касно јер таква кривична дела дуго не застаревају. И то да будете захвални што ћете сви у пакету да завршите на робији јер замислите да вам је жив један други Обреновчанин кога су звали Лека Ранковић а кога још толико волите и цените. Па он би са вама за ноћ напунио кречане и бунаре по Мачви.

Тако сада у сред зиме пребацујетe глодаре и одлагаче на поље Г и у Тамнаву како би у сред зиме јебем ли вам мајку идиотску скидали јаловину у Радљеву коју сте требали да скинете још пре две године и то у летњим месецима! И колико сте народних пара потрошили да иселите Вреоце испод којег нема угља? Ко ће бре и када за то тек да одговора?!

Главни и једини кривац за тренутно и то вишегодишње лоше стање у ЕПС-у су Александар Вучић и министарка Зорана Михајловић који су вођењем тотално идотске кадровске политикe буквално довели ЕПС до колапса. Аутор ових редова не верује да је то случајно већ сматра да је то политика која је намерно вођена од стране Александра Вучића и Зоране Михајловић како би се што више ослабио ЕПС и како би постао погодан за лако преузимање од стране рецимо немачких електро-енергетских фирми. Не само да Вучић и Михајловићка због тога треба да сносе политичку већ и кривичну одговорност! Толико серете о ЕУ и европским правилима и законима али никако да се сетите да поменете оно што се зове “mismanagement”. За то се у ЕУ и на западу иде на вишегодишње робије без обзира да ли је тај “mismanagement” намеран или ненемеран. Гледа се само резултат и ништа више!

Тако данас Зорани Михајловић треба да поверујемо да су паликуће које су запалиле кућу ватру угасиле што је ноторна глупост. Да прво јавности саопштите олоши колико је коштао увоз струје и мазута због колапса у ТЕНТ-у? Па да онда јавности саопштите колико је струје и мазута увезено од почетка ове године и по којим ценама!

Одмах да је дошло до смена у врху РБ Колубаре, ТЕНТ-а и ЕПС-а и то свих лица која су директно или индиректно чињењем или нечињем довела до колапса у ЕПС-у. Милорада Грчића да сте одмах и то ОДМАХ уклонили са чела ЕПС-а, да на чело ЕПС-а довете добре и угледне стручњаке којих има у ЕПС-у! Да сте одмах сменили све директоре у РБ Колубара и да из РБ Колубаре склоните све страначке будаке и да тамо на одговорна мееста која захтевају знање, стручност и искуство довете проверене и праве људе којих има у Колубари.

Права зима тек долази а РБ Колубара се због вас налази у полураспаднутом стању. До краја јануара и почетка фебруара немате пуно времена а било би вам много паметније да смене у ЕПС-у и  Министарству рударства и енергетике извршите одмах и без пуно приче и галаме јер ћете у супротном још током зиме имати 25.000 рудара и радника ЕПС-а на Топчидеру и Дедињу! То вам је обећање. А то обећање вам је дато још из једног разлога. ЕПС успешно може да послује и постоји у наредних 50 година са постојећим залихама лигнита у централној Србији. Са заликама лигнита из косовско-метохијског базена ЕПС може и хоће успешно постојати и радити у наредних 100 година.

Да престанете БАНДО ИЗДАЈНИЧКА И ЛОПОВСКА да се играте са ЕПС-ом и Колубаром јер ће у супротном Топчидер и Дедиње бити претворени у прах и пепео. Преиграли сте се и то одавно. И немојте да мислите да се Колубарци и Тамнавци плаше полиције и служби како домаћих тако и страних. Савет вам је БАНДО ИЗДАЈНИЧКА И ЛОПОВСКА да следећи пут када дођете у Лазаревац свратите до крипте цркве Светог Ђорђа и да се тамо поклоните пред 50 кубних метара костију наших предака који су Колубару и Србију одбранили пешадијским бајонетима. Има тих пешадијских бајонета по Колубари и Тамнави још колико хоћете. Ваде се повремено из корица, оштре и чисте јер никада се зна када ће непријатељ опет на кућни праг. 

Паметном би то било доста да схвати са ким има посла.

Милинко Милинчић, Србијаданас.нет

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!