ОТKРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ ИНСПЕКТОР ЈОВИЋ УБИЈЕН ПОСЛЕ ХАПШЕЊА БЕЛИВУKА: Желео да открије јавности ко му пакује аферу!

ОТKРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ ИНСПЕКТОР ЈОВИЋ УБИЈЕН ПОСЛЕ ХАПШЕЊА БЕЛИВУKА: Желео да открије јавности ко му пакује аферу!

Награђивани инспектор Дејан Јовић, који се због учествовања у битних истрагама, међу којима је и убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића, али и хапшења навијача Вељка Беливук, није успео да открије ко му је из врха полиције напаковао аферу “приљави полицајац”. Kако сазнајемо, Јовић је након ослобађајуће пресуде за трговину утицајем хтео да утврди ко је стајао иза афере, међутим преминуо је два месеца касније од последица коронавируса јула прошле године.

И док се против инспектора у режимским медијима водила стравична кампања, у којој је називан “прљавим инспектором”, а иза чега је стајао врх полиције који су у том периоду предводили актуелни министар одбране Небојша Стефановић и бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић, суд је утврдио да није крив.

Инспектор је након ослобађајуће пресуде хтео да истражи које стојао иза бруталне кампање, али га је смрт спречила. Адвокат Вељко Делибашић, који је заступао Јовића, каже за Нова.рс да су се над његовим брањеником спроводиле незаконите радње.

„Незаконито су одређене мере тајног прислушкивања, тајног праћења и тајног снимања Дејана Јовића и те мере су трајале шест месеци, 24 сата. Иако су то били апсолутно незаконити докази, односно вршењем тих посебних доказних радњи заправо је вршено кривично дело према Дејану Јовићу, они су потврдили да је он био поштен полицајац, и да је савесно и часно радио свој посао”, каже Делибашић И додаје:

“И поред свега тога, тај који му је и напаковао целу причу, издејствовао је да се против њега покрене кривични поступак. Што се тиче тужилаштва и суда, они су од момента процесуирања, коректно и у складу с законом радили свој посао и резултат тога је била правоснажна ослобађајућа пресуда. Све пре тога је било апсолутно незаконито, што је показатељ тога да је Јовићу све то напаковано”, истиче адвокат.

Kако наводи, Јовић је потом желео да утврди шта је стојало иза целог случаја.

“Тактика одбране, коју смо Невена Протић, Дејан Ћасић и ја поставили, била је управо да се оконча тај кривични поступак, а да се након тога бавимо тиме ко му је подметнуо, зашто и одакле толика медијска хајка не њега. Нажалост, након правоснажно ослобађајуће пресуде, Дејан Јовић је преминуо, тако да нисмо успели да утврдимо”, наводи Делибашић.

Подсетимо, заменик начелника Трећег одељења Дејан Јовић децембра 2018. је ухапшен због сумње да је злоупотребио службени положај и трговао утицајем. Маја 2020., Апелациони суд га је правоснажно ослодио оптужби, а Јовић се никада није вратио на своје старо место, јер је преминуо 3. јула прошле године.

Славија инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић догодине у Београду организује еуропрајд јер тако популаризује природну породицу и рађање деце!

Вучић догодине у Београду организује еуропрајд јер тако популаризује природну породицу и рађање деце!

Шизофренија Александра Вучића видљива је свуда и на сваком кораку. Та његова шизофренија условљена биполарним …

Ти да причаш о деци а за 9 година владавине довео си Србију на границу БИОЛОШКОГ ОПСТАНКА!?

Ти да причаш о деци а за 9 година владавине довео си Србију на границу БИОЛОШКОГ ОПСТАНКА!?

ПИТАЊЕ демографије је питање опстанка Србије и других земаља. Због тога ће наша земља да …

Један коментар

  1. Ružno zvuči, ali nabrojte koliko milicionera na SVETU je stradalo ovako ! Dakle posotje heroji, ali oni možda zauzimaju 6% njihove populacije. A barem 60% su čiste zveri. Neće zauvek trajati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *