Отпремнине просветарима: 6 плата или 8.000 евра

0
(0)

Београд — Влада је обезбедила милијарду и 600 милиона динара за социјални програм за 1.200 запослених, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић

Шарчевић је то истакао на састанку са представницима репрезентативних синдиката из области образовања.

Како је саопштено из Министарства просвете, средства за социјални програм намењена су за оне којима су укинута занимања, за ненаставно особље и за технолошке вишкове до 2 године пензије.

Запослени, како је наведено у саопштењу, који имају више од 2 године до пензије могу добити највише до 8.000 евра, док ће они који имају мање од 2 године до пензије добити 6 просечних бруто зарада.

Шарчевић је рекао да ће проблем исплате накнаде за годишњи одмор за 2014. годину бити разматран на седници Владе у четрвратк, када ће, како каже, бити донета коначна одлука.

Како је саопштено, синдикати су тражили да се за ненаставно особље са четвртим степеном стручне спреме повећа зарада по уредби Владе, док је Шарчхевић рекао да ће тај проблем бити систематски решен доношењем закона о платама запослених у јавном сектроу.

На састанку су синдикати тражили да се председници синдикалних организације не бодују на листама за технолошке вишкове, а Шарчевић је одговорио да ће од Министарства за рад тражити додатне информације да ли је то у складу са законом.

Како је саопштено из Министарства просвете, у вези са технолошким вишковима за 2017./18 биће формиране радне подгрупе по школским управама које ће пратити распоређивање у складу са посебним колективним уговором за основне и средње школе и домове ученика.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићево обећање за неке раднике Kрушика улудо радовање, 30-ак добило отказе

4.5 (4) Kако Н1 сазнаје тридесетак радника Kрушика није добило продужење уговора. Међу њима је …

Најбоље да питаш Сороша да ли ће и када српска деца да крену у школу

0 (0) Председник Александар Вучић не искључује могућност онлајн наставе у новој школској години због …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend