ОВАКО НАС ТРУЈУ! Пијемо млеко које је и до 6 пута рециклирано и прерађено, МИНИСТАРСТВО ЋУТИ!

0
(0)

Да ли сте приметили бројеве на дну паковања млека и да ли сте икада размишљали о њиховом значењу? То нису само пуки бројеви. Они имају своје значење за које само мали број људи зна.

Редакцији Инфо журнала обратили су се читаоци који су нам указали на то какво млеко нам сервирају на рафовима продавница.

Ако погледате на дну тетрапака, приметићете бројеве од 1 до 5 (у неким земљама од 1 до 6). Могућа су различита значења ових бројева. Ипак, једно је изазвало озбиљну панику међу потрошачима, јер бројеви најчешће представљају то колико пута је млеко рециклирано или прерађено, открио нам је саговорник.

Постоји чак и законска регулатива која омогућава да истекло млеко може поново да се преради на 190° Ц и пошаље назад у продавнице. Овај поступак (дозвољен законом) може да се понови до 5 пута тако да фабрике морају да одштампају тачан број пута колико је млеко прерађено.

На пример, млеко на слици на амбалажи има бројеве 1234. Овде недостаје број 5, што значи да је чак 5 пута млеко рециклирано, а сада се продаје као такво.

Као што смо рекли, ако се осврнете на штампане бројеве (123456) и ако један број недостаје, знаћете колико пута је млеко рециклирано. На примеру од 12456, види се да број 3 недостаје, што значи да је рок употребе млека истекао 3 пута или је млеко поново пастеризовано 3 пута.

Контактирали смо Министарство привреде како би потврдили наводе, међутим, одговор до објављивања ове вести нисмо добили.

ИНФО ЖУРНАЛ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Црна прашина по Смедереву: Пада и по деци док спавају, третирају нас као пацове (видео)

5 (4) У среду увече на Радинац и друга смедеревска села пала је велика количина …

Ново истраживање упозорава на опасан ниво концентрације олова у крви код деце

5 (2) Свако треће дете широм света има концентрације олова у крви у нивоима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *