Овако то Вучићу раде прави хероји и официри а ти слино издајничка марш назад у брлог из ког си измилео!

0
(0)

Фасцинантне фотографије Војске Србије током акције спасавања завејаних грађана у Војводини показале су сву драму којој су војници данас били изложени. Завејани камиони, аутомобили и трактори, очајни људи који нису знали каква их судбина чека… Једна фотографија посебно је привукла пажњу – бригадни генерал Предраг Бандић, командант аеродрома Батајница, са дететом које држи у наручју, док га спасава из смета.

„Ова слика где војник држи дете је најлепша фотографија 2014. године… Сузе ми кренуле“, написао је један читалац, док је читалац Бојан генерала Бандића упоредио с Куртом Раселом у филму „Војник“.

Читатељка која се потписала као „Нечија мама“ написала је: „Ала сам се расплакала кад сам видела како онај чика држи детенце! Браво храбри људи! Ви сте за пример!“

Генерал бандић је за „Телеграф“ рекао да је и данас сам са својом екипом на терену.

– Хеликоптер има тренутно два задатка, треба да извуче завејане грађане у Ковачици, и Фекетићу. На граници могућности смо, јер се ради у потпуно невероватним условима. Хеликоптер због огромног ветра такође ради “на граници” али смо успели да великим ангажовањем помогнемо свима којима је то било потребно. Не видим ја себе као хероја, јер овде на терену радимо сви као тим. Ту су и припадници редовног полиције, Жандармерије, Сектора за ванредне ситуације и сви смо ми хероји, а ја сам се само стицајем околности нашао у жижу јавности – каже Бандић.

Војска је опсежном акцијом помогла да се превазиђе потенцијално велика катастрофа за стотине завејаних људи.

Транспортни хеликоптер 204. ваздухопловне бригаде Ми-17 (ХТ-48) превозио је до болнице у Зрењанину грађане који су од синоћ завејани у околини Стајићева.

У пет наврата превезене су 84 особе, међу којима је и жена с једногодишњим дететом.

Још један пилот херој

Кроз сметове и вејавицу у околини Зрењанина данас се први пробио Саша Антоновић, који је такође пилот.

– Пробијао сам се готово сат времена кроз мећаву, након што су се путари са механизацијом пробили до мене – рекао је он

Генерал Бандић је иначе пилот, а и раније указивао на веома лоше стање у ком се ваздухопловство налази.

Према његовим речима, увођење у наоружање нових авиона било велико признање за његову јединицу. 

– Очекујемо да резултати нашег рада препознају и да се употребна вредност јединице препозна и да самим тим оправдамо средства која су уложена у Војску Србије – рекао је Бандић.

Командант ваздухопловаца са Батајнице је истакао да се лоша економска ситуација и технолошки заостатак преброђују кроз иновације у обуци војних пилота. 

После дугог низа година 204. ваздухопловна бригада је извршила и преобуку пилота са авиона МиГ-21 на МиГ-29, обуку младих пилота и кадета са Војне академије.

 

Блиц

ФОТО: Горан Станковић / Војска Србије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

4 Коментара

  1. i on je glasao za pomenitu osobu… 😉

  2. po ocima generala se da primetiti koliko je brizan covek za svoj narod

  3. Акција са генералом такође представља фарсу. Када би генерал у акцији учествовао као обичан грађанин који се тамо затекао, то би било уреду. Али генерал у улози спасиоца са хеликоптером, то може само овде код Вучића? Генерал има своју јединицу којој издаје наређење да крене у акцију (спашавање) са специјализованом техником и обученим људством. И све се ради по утврђрном програму. Овде ја видим генерала на лицу места и хеликоптер? Одукуда му хеликоптер? Летео туда, па видео невољу и прискочио стављајући на располагање себе и своју покретну имовину? То би било врло хумано и људски. Овако је генерал ометао обучено људство, злоупотребио државну имовину намењену за спашавање у овом случају,… Најблаже речено, угрожавао је спасилачку акцију и злоупотребио државну имовину, а свој посао није радио тамо где треба, а народ га плаћа!
    Ово је само кап у мору у односу на деловање које премијер чини. Ово је слика Србије, сви смо стпани у један хеликоптер, пилотира премијер, копилотирају министри, а нико се да сада није ни возио у хеликоптеру.
    Остало нам је да се уздамо у Бога и у своје руке.
    СРЕЋНО нам било!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend