Лазар Крстић по Вучићевом налогу крије КАТАСТРОФАЛНЕ економске резултате владе у протеклој години!

0
(0)

Министар финансија Србије Лазар Крстић скрива од грађана податке који „врло очигледно“ говоре о паду куповне моћи становништва и стандарда грађана, и о прекомерном задуживању државе.

– Само приходи од ПДВ мањи су за преко 23 милијарде. Акцизе су мање за 12,5 милијарди динара, порез на доходак грађана за преко пет милијарди динара и царине за две милијарде динара – навео је Радоман.

Додао је да ти подаци јасно указују да је дошло до пада куповне моћи становништва, до пропадања животног стандарда грађана Србије, до отпуштања радника и до повећања сиве економије.

– То је реална последица рада Владе Србије у прошлој години“, поручио је Радоман.

Додао је да је јавни дуг централног нивоа власти, за који су министар финансија и Влада непосредно одговорни, 2013. године повећан са 17,7 милијарди евра, на 20,1 милијарду евра.

Рачуница је јасна: за годину дана јавни дуг је повећан за 2,4 милијарде евра или 278 милијарди динара. Колико је то новца, најбоље говори податак да су укупни расходи буџета свих општина, градова и покрајине Војводине у прошлој години износили 272,6 милијарди динара – навео је Радоман.

По његовим речима, грађани морају да знају да је Влада Србије само прошле године, по основу новог задужења, „појела“ једногодишње буџете свих општина, градова и Војводине.

 

Блиц, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да ли је Торлакова вакцина заиста Торлакова? (видео)

5 (2) Kакво лудило, па Торлак и није правио вакцине, ко зна одакле су стигле …

Београд поново најзагађенија престоница у Европи, Нови Пазар по загађености ваздуха трећи у свету!

0 (0) Престоница Србије константно има проблем са загађењем ваздуха, нарочито у ово доба године …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend