Овога нема у режимским медијима: Протест синдиката и 10.000 радника у Београду (видео)

Овога нема у режимским медијима: Протест синдиката и 10.000 радника у Београду (видео)

Репрезентативни синдикати – СССС и УГС Независност данас у Београду одржавају протест због измена закона о раду и о пензијском и инвалидском осигурању. Протестна поворка предала захтеве председнику Србије.

Представници Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката Независност предали су данас у згради председника Србије захтев Томиславу Николићу да не потпише измене закона о раду и о пензијском и инвалидском осигурању које Скупштина Србије управо разматра. Они су се претходно окупили испред Дома синдиката на Тргу Николе Пашића.

Синдикалци су позвали председника Николића да “буде човек” и не потпише “антинародне и антирадничке законе”.

Синдикалци су се потом упутили ка згради Дома Народне скупштине Србије где је у току разматрање амандмана на измене закона о раду и о пензијском и инвалидском осигурању.

Члановима та два синдиката испред Скупштине придружили су се чланови Конфедерације слободних синдиката који су због измена закона о раду почели протест испред оближње зграде Главне поште у Београду.

Председник самосталног синдиката грађевинарства Душко Вуковић рекао је да одбијају примедбе како синдикати хоће да руше државу, јер су, истакао је, синдикати и радници годинама градили државу.

Према његовим речима, друштво и држава су већ довољно урушени, а на протесту су се окупили како би исказали незадовољство чињеницом да други желе “да одлучују о нама без нас”.

Вуковић је рекао да се изменама ова два закона “радницима испоставља фактура за све политичке промашаје”.

Секретар СССС Зоран Михајловић позвао је раднике да држави поруче да им је свега преко главе и да хоће да раде и живе од свог рада, али да не наилазе на поштовање.

“Нећемо одустати од протеста све док не донесу законе по мери радника”, поручио је Михајловић.

Александар Титовић из синдиката Независност рекао је да је нови Закон о раду “антинародни закон”.

Окупљен је велики број чланова синдиката, који на почетку колоне носе ковчег који симболизује смрт социјалног дијалога у Србији.

Демонстранти носе синдикалне заставе и транспаренте, на којима су пароле: “Вређате нам интелигенцију”, “Ништа о нама без нас”, “Да ли имате образ”, “За достојанствени живот грађевинских радника”…

Представници синдикалних организација су позвали раднике да прекину ћутање и пасивност која влада међу њима и супроставе се законским решењима која их доводе у лош положај.

Они су поручили да намеравају да се на миран начин и уз помоћ аргумената изборе за права радника и позвали Србију да на свом европском путу не прави грешке на самом старту.

Уколико их не приме посланици, представници синдиката најавили су да ће организовати протестну шетњу око зграде Скупштине.

Синдикати су најавили и да ће данас бити организован генерални штрајк запослених у Србији.

Одлуку о организовања генералног штрајка запослених синдикати су доставили Скупштини Србије.

Протесту је требало да се придруже и радници предузећа у реструктурисању који су незадовољни предложеним изменама закона о приватизацији и о стечају, као и изменама Закона о раду али је то неизвесно јер су јуче имали састанак са министром привреде на ком су добили обећања.

Учешће на протесту је најавио и Синдикат српске полиције, као и удружење Синдикати Србије Слога, чије је лидер јуче прозван за злоупотребе фондова синдиката.

У протестима не учествује Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС).
Из овог удружења синдиката јуче су саопштили да су СССС и Независност ” више од четири године имали монопол на израду закона и да су сваки покушај АСНС да допринесе изради закона о раду дочекивали на нож и уценама спречавали учешће”, па сада “сносе пуну одговорност за све одредбе, а посебно оне које се тичу отказа, права запослених и положаја синдиката”.

АСНС захтева од Владе Србије да одмах кроз прави социјални дијалог припреми низ законских решења којима ће коначно да се уреди синдикална сцена и да се на прави начин утврди репрезентативност, а Социјално-економски савет ради у легитимном саставу.

Можда увређени АСНС неће на протест али зато подршка великим синдикатима стиже из ЕУ.

Генерална секретарка Европске конфедерације синдиката Бернадет Сегол изразила је синоћ солидарност са Савезом самосталних синдиката Србије и Уједињеним гранским синдикатом Независност и затражила од српске владе да се врати дијалогу.

Сегол је оценила у саопштењу да је “нови Закон о раду кључни елемент реформског процеса у Србији, а то изискује одважан социјални дијалог и озбиљан процес консултација са социјалним партнерима”.

“Ад хок политика српске владе владе и недовољно укључивање Савеза самосталних синдиката и Независности служи само погоршању конфликта”, навела је Сегол.

Сегол је изразила пуну подршку и солидарност Европске конфедерације синдиката са српским синдикатима.

“Свесна сам да стаза придруживања Европској унији представља изазов за све и да је поплочана сукобљеним интересима”, наводи се у саопштењу и додаје да је “функционалан, оперативан социјални дијалог, који укључује све, најбољи инструмент за борбу са изазовима са којима ће се Србија суочавати”.

“Позивам Владу Србије да се врати за преговарачки сто и озбиљно размисли о свом методу вођења социјалног дијалога који се у огромној мери показао мањкавим. Штрајк је апсолутно легитиман и кореспондира са критеријумима важећег радног законодавства”, доала је Сегол.

Европска конфедерација синдиката је основана 1973. године и представља 85 синдикалних организација из 36 европских земаља.

На протесним скуповима који се данас одржавају у Београду, за сада нема нарушавања јавног реда и мира, а протестна колона кретала се раније најављеном трасом, саопштио је МУП.

 

МОНДО

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић пребацује Брнабићку из владе на место градоначелника Београда (ако килоње из опозиције изгубе изборе)

Вучић пребацује Брнабићку из владе на место градоначелника Београда (ако килоње из опозиције изгубе изборе)

Најновија повереница за Београд Српске напредне странке и актуелна премијерка Ана Брнабић спомиње се као …

Лекари за етику: Сви у суботу на протест против ковид пасоша и присилне вакцине! (видео)

Лекари за етику: Сви у суботу на протест против ковид пасоша и присилне вакцине! (видео)

Организација Лекари и родитељи за науку и етику подржава свенародни протест у суботу 18.9.2021. у …

10 Коментара

 1. SVE ISPOD 250000 JE MALO TO JE DOKAZ DA SMO VEC ROBOVI

 2. SRPSKI NAPREDNI SELJAK: Ovaj čovek je predstavnik naroda

  Upoznajte doktora Slobodana Gvozdenovića, jednog istinskog srpskog naprednog seljaka. Ko je on? On je predstavnik naroda. On je narodni poslanik Srpske napredne stranke.

  Koliko je naš izborni sistem poguban dokazuje slučaj doktora Slobodana Gvozdenovića. Da je Aleksandar Vučić kao kandidata za narodnog poslanika stavio okorelog kriminalca, narod bi i dalje glasao za njega jer ne bi imao drugog izbora.

  Mi glasamo za ličnosti, za jednu osobu, u ovom slučaju za Aleksandra Vučića. Međutim, zaboravljamo činjenicu da ne glasamo samo za njega. Mi glasamo za 250 ljudi koje on predlaže kao predstavnike narod. Velika većina građana uopšte nema predstavu o tome koga bira za njihove predstavnika.

  Jedan od tih problematičnih predstavnika naroda je doktor Slobodan Gvozdenović.

  Gvozdenović je ginekolog i dolazi nam iz Valjeva. On se nalazi na optuženičkoj klupi jer je 2007. godine nemarom usmrtio nerođeno dete.

  Osnovno tužilaštvo u Valjevu je protiv Gvozdenovića u junu 2009. godine podiglo optužnicu za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, koja ga tereti da je u noći između 23. i 24. januara 2007. godine postupio nesavesno prilikom porođaja Ivane Katić iz Kožuara kod Uba, usled čega je nastupila smrt bebe.

  Nakon normalne trudnoće, Ivana je primljena u bolnicu 23. januara 2007, kada ju je posle nekoliko sati dr Gvozdenović pregledao i rekao da se neće poroditi do jutra. U toku noći je operisana na carski rez, ali je njena beba već bila mrtva.

  U obdukcionom nalazu koji je potpisao dr Ljubiša Božić piše da je smrt muškog ploda nastupila u materici usled udisanja plodove vodice, a veštačenje odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu potvrdilo je da je dete umrlo zbog nemara lekara, odnosno, da bi se beba rodila živa “da je carski rez urađen pet sati ranije”, prenosi Blic.

  Postupak protiv Gvozdenovića je trebalo da bude završen u martu 2014. godine, ali se on nije pojavio na ročištu uz obrazloženje da “neće biti u mogućnosti da se odazove pošto je u kampanji kao poslanički kandidat SNS”. Napredno!

  U toku te iste političke kampanje, Gvozdenović se ponovo našao u žiži javnosti jer je u teško alkoholisanom stanju napao dva komunalna policajca u Valjevu.

  – Kada smo došli do našeg službenog vozila iz objekta je u vidno alkoholisanom stanju izašao Slobodan Gvozdenović govoreći nam: “Šta je majmuni, šta vam nije jasno”, izjavili su tada komunalni policajci.

  Gvozdenović je nastavio da ih vređa i obavestio ih da će 17. aprila postati narodni poslanik i da će njih dvojica ostati bez posla.

  Komunalni policajci su tada izjavili da im je Govedenović drskom tonom uputio sledeću rečenicu: “Budete li ubuduće vas dvojica prišli ovom objektu, nestaćete i jedan i drugi”.

  Prema pisanju lista Alo, komunalni policajci kažu da se Gvozdenović potom vratio u lokal i muzičarima rekao da nastave sa programom, a gostima da ostanu u lokalu poručujući komunalcima, kako su naveli, “da im ja sada on gazda, jer postaje narodni poslanik”.

  Na Gvozdenovića počinju i da se žale njegove stranačke kolege.

  Prema pisanju lista Blic, lokalni odbor SNS-a od Vučića zahteva raspisivanje stranačkih izbora u Valjevu zbog, kako oni navode, samovolje i “samoproglašenja” Gvozdenovića za poverenika te stranke u Valjevu.

  Gradski odbor SNS-a napominje da je Gvozdenović sedište stranke premestio u jedan hotel čiji je vlasnik jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji, industrijalac Vidoje Vujić.

  – Ovo nije cepanje stranke, već naša želja da se izabere legalno rukovodstvo i Gradski odbor, jer je SNS sada prepuštena samovolji pojedinaca bez ikakvog moralnog i političkog kredibiliteta, stoji u pismu članova SNS, piše Blic.

  Izrevoltirani članovi lokalnog SNS-a tvrde da se Gvozdenović “samoproglasio stranačkim poverenikom koji samostalno donosi sve odluke”.

  – Među njima je odluka o tome da sedište stranke bude u “Narcisu”, čiji je vlasnik Vidoje Vujić jedan od najvećih poreskih dužnika u državi, a mi pred ljude izlazimo sa pričom da zakon mora da važi i za tajkune. Mnogima od nas zabranjeno je pojavljivanje u tim prostorijama, pričaju sagovornici Blica.

  ON JE PREDSTAVNIK NARODA!

  Kakav narod, takav i narodni poslanik. Kakav narodni poslanik, takav i narod.

 3. Dakle,ALEKSANDAR VUCIC čovek koji se dvadeset godina bavio širenjem verske i nacionalne mržnje i pozivao na obračune, koji je u svakom ondašnjem sazivu Skupštine Srbije bio jedan od tri glavna kočničara svakih reformi, sada se javno žali američkoj javnosti na Srbe da su neuki, zadrti, primitivni i da ih je teško civilizovati i uvesti u red srećnih i zadovoljnih naroda. Da ne bi bilo dileme šta je u svojoj izjavi Vučić hteo da kaže, treba znati šta znače reči: „treba da uradimo domaći zadatak“ . Tačnije rečeno, njegov režim će do kraja slomiti ostatke suvereniteta Srbije (jer članstvo u EU to podrazumeva u najvećoj meri), i prepoloviti stanovništvo, koje pati od hronične neuhranjenosti, nezaposlenosti, koje živi u beznađu…

 4. Jer, ako je njihov „pouzdani partner na Balkanu“ postao Aleksandar Vučić, čovek koji je dvadeset godina širio antievropsku i antizapadnu propagandu, onda je EVROPSKA UNIJA jedna nemoralna i cinična zajednica, u koju Srbija nikako ne treba da uđe.

 5. Prema istraživanju televizije “Dojče vele”, funkcije u javnim preduzećima ponovo su podeljene lojalnim članovima partija – i to u procentu od 98 odsto. Direktori Srpske napredne stranke drže oko 50% javnih preduzeća u Srbiji.

  parijske knjizice

  Televizija “Dojče vele” sprovela je istraživanju u 11 najvećih gradova. U tim gradovima u kojima je od lokalnih izbora 2012. godine prekomponovana vlast, od 104 direktorske funkcije čak 102 su razdeljene po partijskom ključu, od čega su samo tri direktora zaostala iz prethodne garniture vlasti

 6. ALEKSANDAR VUCIC Dnevne novine Politiku, Večernje novosti, i novosadski Dnevnik gurnuo je prema kasi šabačkog tajkuna Miroslava Bogićevića, da on plaća urednike koje je VUCIC postavio, i koji mu pseći služe.

  Za svoje slugeranjstvo, Ljiljana Smajlović mesečno dobija deset hiljada evra, Radomir Ratko Dmitrovića u Novostima zarađuje preko šest hiljada. Za te pare su i njihove usluge neponovljive. Veliča se Picousti, sve njegove laži i podvale proglašavaju se podvizima, neustrašivim delima, svako rukovanje sa stranim državnikom je istorijski događaj za Srbiju…

 7. Korupciji u Kliničkom centru (KC) Niš nema kraja i nije slučajnost što su nezavisne institucije, korupciju u zdravstvu s pravom tako visoko kotirale. Na žalost, oni koji treba da preduzmu odgovarajuće korake, to ne rade….Mi, kao grupa lekara KC, koja vam sada piše, nismo učestvovali u pisanju već objavljenog pisma u Vašim novinama, ali želimo da potvrdimo da je sve ono što je napisano istina i želimo da ovim pismom obavestimo javnost i o drugim korupcijama u KC Niš.

  Pre svega, tu je korupcija tokom nabavke ortopedskih implantata…Naime, prof. Milorad Mitković je pune dve decenije direktor Klinike za ortopediju u Nišu. Istina, vrstan je ortoped. Ali, vlasnik je tri privatne firme koje proizvode razne ortopedske implantate, učestvuju i redovno ,,pobeđuju“ na tenderima u KC-u Niš.

  Nalazi se na čelu svih tenderskih komisija, u svojstvu predsednika, zamenika predsednika ili „osobe koja odlučuje“, već punih 15 godina! Godišnji prihod koji prof. Mitković ostvaruje po tenderima za nabavku ortopedskih implantata iznosi oko 500.000 evra, za koji iznos svake godine biva oštećen državni budžet.

  Jedna od tri njegove privatne firme, nosi naziv ,,Trafix“, koja se vodi na ime supruge prof. Mitkovića, (koja je vlasnik sa udelom od 51%) i mašinskog inženjera Mitića, (koji je suvlasnik sa udelom od 49%). Ova firma uglavnom proizvodi tzv. „unutrašnje fiksatore“

  Druga firma nosi naziv ,,Ortokon“ i vodi se na ime supruge prof. Mitkovića, (koja je vlasnik sa udelom od 51 %) i izvesne gospođe Vere, ( koja je suvlasnik sa udelom od 49%). Ova firma uglavnom proizvodi tzv. „spoljašnje fiksatore“ .

  Treća firma se zove ,,Oregon“ i vodi se takođe na ime supruge prof. Mitkovića, (koja je vlasnik sa udelom od 51%) i medicinske sestre Ivane, koja radi na Klinici za ortopediju, (a koja je suvlasnik sa udelom od 49%). Ova firma proizvodi i distribuira šrafove, Kiršnerove igle i druge potrošne materijale.

  Samo po osnovu ,,kupovine“ implantata iz firme ,,Trafix“, ne računajući druge firme, prof. Mitković ošteti državni budžet za 240.000 evra, za koji iznos on postaje bogatiji. Evo kako to radi…

  Unutrašnji fiksator pomenute firme („Mitkovićev Richards-ov klin), koji se koristi za trohanterne prelome butne kosti, košta 108.000 dinara. U čitavom svetu, za takve prelome se koristi originalni i mnogo kvalitetniji DHS (Richards-ov klin), koji se ne lomi, ne krivi i ne ispada, kao „Mitkovićeva kopija“, i koji u Švajcarskoj, Sloveniji i na našem tržištu može da se nabavi za 180 evra!

  Vojvođanska firma „Narcisius“ iz Ade, po istoj ceni (180 evra), proizvodi i prodaje licenciran DHS Richards-ov klin, kao i modifikovani DHS Richardsov klin (DHS-Yu) Mileta Bogosavljevića, koji koriste mnoge ortopedske ustanove u Srbiji.

  Dakle, razlika u ceni koja se postiže kupovinom samo jednog Mitkovićevog „unutrašnjeg fiksatora“, u odnosu na mnogo kvalitetnije i jeftinije klinove, koji se koriste u celom svetu, iznosi oko 800 evra. Kada se to pomnoži sa 300, koliko se godišnje od Mitkovićeve firme Trafix trebuje u KC Niš, dobije se cifra od 240.000 evra, koliko zaradi prof. Mitković samo od jedne od tri pomenute firme, tj. po osnovu samo jedne vrste implantata.

  Grupa ortopeda je, krajem prošle godine, prijavila neregularnosti tokom nabavke ortopedskih implantata menadžmentu KC-a, kada je prof. Mitković formalno promenjen kao predsednik tenderske komisije za tu vrstu nabavke. Međutim, i dalje se vrši strahovit pritisak na novoimenovane članove (ucene, pretnje, obećanja, od strane profesora Mitkovića, prof. Saše Živića, nekih pravnika i dr rukovodioca Kliničkog centra) da se nastavi sa kupovinom implantata od Mitkovićevih firmi, bez obzira na ogromnu razliku u ceni.

  Neki novoimenovani članovi komisije su u pisanoj formi dobili pretnju od strane prof. Živića, da će biti sankcionisani ako ne potpišu „kupovinu“ ovih implantata. Jednog profesora, koji je odbio da potpiše takvu pljačkašku nabavku, zastrašuje, prisluškuje i prati policija, kao nekog kriminalca.

  Za pomenute firme profesora Mitkovića zna se godinama. To zna i menadžment KC-a, zna i policija. Godišnji prihod profesora Mitkovića, samo od kupovine sopstvenih implantata, prelazi 500.000 evra. Od tih sredstava finansirao je i lobiranje za Akademiju nauka, u koju je primljen pre dve godine, gde je primljen mada ima samo jedan autorski rad na takozvanoj sci listi. Sa tom naučnom „kompetencijom“, po Statutu Medicinskog fakulteta u Nišu, ne ispunjava ni uslove za izbor u zvanje profesora!

  Opravdana je i sumnja da je u pomenuti lanac korupcije koji traje deceniju i po, uključeno mnogo ljudi, uključujući i rukovodioce KC koji „žmure“ na sve ovo. Izgleda da i policija ima interesa da ne reaguje.

  Prisutan je neverovatan strah kod radnika ortopedije, koji ne smeju ni da pomisle da se suprotstave profesoru Mitkoviću, smatrajući da je to ravno ,,samoubistvu“, pretpostavljajući da je čitav „sistem“ umešan u malverzacije.

  Na sceni je i korupcija na Očnoj klinici. Bivši direktor klinike prof. Dragan Veselinović i sadašnji direktor prof. Gordana Zlatanović su privatizovali Očnu kliniku Kliničkog centra, što je i logično jer oboje imaju privatne klinike.

  Pacijente iz KC šalju u privatne klinike jer su im tamo obezbedili bolje uslove rada. Ali da bi sve to lepo funkcionisalo, oni su i svoju decu primili, baš tu na Očnoj klinici! Tako sin i ćerka prof. Veselinovića rade zajedno sa tatom na Očnoj klinici i u tatinoj privatnoj klinici.

  Profesorka Zlatanović je primila i ćerku i sina na Očnoj klinici, da ih mama nauči kako se dolazi do uspeha i bogatstva. Zbog toga ovu kliniku zovu- „Klinika za majku i dete“.

  O Nefrološkoj klinici i njenom poslovnom odnosu sa ,,Fresenius“ firmom koja je radila hemodijalize bubrežnih bolesnika u Nišu i regionu, a posebno podatke o malverzacijama u samoj firmi ,,Fresenuis“ od strane pojedinih lekara iz KC u prvom redu prof. Vidojko Đorđević, možete naći u Policijskoj upravi grada Niša. Inspektori policije su sve to verifikovali i ostavili, verovatno po nečijem naređenju, u neku zadnju fioku sa ciljem da se ta kriminalna radnja ohladi i zaboravi.

  Doduše firma „Fresenius“ je u međuvremenu zatvorena, prestala je da radi, ali zar je to dovoljno?

  Na čelu organizovane kriminalne grupe lekara u Kliničkom centru u Nišu je dr Dragan Milić i njegovo osnovno zanimanje je rukovođenje tim timom, spletkarenja i podmetanja kolegama koji ne pripadaju njegovoj kriminalnoj grupi i njihove družine.

  Dr Milić je studirao medicinu preko 10 godina a tada su studije medicine trajale pet godina. Uz velike muke i pomoć prijatelja nekako je završio studije a ni bog ne zna kako je primljen u Klinički centar Niš i to baš na Hirurškoj klinici. Sina dekana prof.Višnjića, uzeo je za kuma, da bi imao prolaz na fakultetu. Da bi što brže stigao do fakultetskog zvanja bila mu je potrebna podrška šefa katedre hirurgije.

  Tadašnji šef katedre, prof. Miroslav Stoiljković, dobar hirurg, veliki intelektualac i vrlo tolerantna ličnost, prihvata ga kao što je prihvatao sve mlađe kolege. Dr Milić je bio prema njemu servilan da bi dobio njegovu podršku i postao asistent na Medicinskom fakultetu.

  Kada je to ostvario, shvatio je da je na dobrom putu i da su mu sada sva vrata otvorena. Da bi napredovao na fakultetu, počeo je sa plagiranjem naučnih i stručnih radova da bi na kraju plagirao i doktorsku disertaciju o čemu postoji validna dokumentacija!

  Vrlo brzo uspostavlja dobre ekonomske odnose sa farmaceutskim firmama koje su mu finansirale putovanja po svetu. Od Udruženja vaskularnih hirurga Amerike, dobio je stipendiju da poseti njihov nacionalni Kongres i nekoliko njihovih klinika. To udruženje finansira godišnje po nekoliko hirurga iz nerazvijenog dela sveta da prisustvuju njihovom nacionalnom kongresu.

  Dr Milić je to vrlo lepo isplanirao. Angažovao je novinarku „Blica“ Željku Jevtić koja je tu njegovu stipendiju proglasila „Nagradom za najboljeg hirurga van Amerike“. Ta novinarka tu navodnu vest pompezno najavila, a drugi mediji, bez provere, citirali.

  Tako dr Milić, ni kriv ni dužan, postade „najbolji hirurg na svetu“! ( pogledati sajt Telepromter. rs – „Pronađen plagijator među profesorima na Medicinskom fakultetu u Nišu“). To su prenela skoro sva sredstva informisanja u Srbiji i zahvaljujući toj neistini dr Milić je sebi otvorio skoro sva vrata u Srbiji.

  Postaje ljubimac Ministarstva zdravlja i od njih dobija maksimalnu podršku. Naravno učlanjuje se u DS i time kao „najbolji hirurg na svetu“ dobija veliku podršku od tada vladajuće političke partije, potom dobija raznorazne zahvalnice i priznanja od raznoraznih udruženja.

  Naravno, sve on to koristi, objavljuje u medijima, a, u anketi „Blica“, biva „izabran“ i za ministra zdravlja! Od puta u Ameriku pa sve do današnjih dana novinarka Željka Jevtić je njegova lična novinarka i objavljuje u „Blicu“ neverovatne neistine.

  Veliča dr Milića i bez argumenata blati pojedince i ustanove o kojima joj dr Milić daje lažne podatke. Osim toga, ucenjuje sve oko sebe, počev od uprave KC Niš, preko uprave Medicinskog fakulteta, okuplja ljude sličnih kvaliteta, bez morala sa jasno definisanim ciljem, a to je vlast i novac.

  Sada je to dobro organizovana kriminalna grupa. Prvo su se besprekorno organizovali oko tendera za nabavku opreme i potrošnog materijala u KC Niš. Ali, to im nije bilo dovoljno jer su dobit morali da dele na više delova, pa su izmislili takozvane „vanstandardne usluge u Kliničkom centru“ i tu uključili svoje članove i proverene kolege i time opljačkali fond zdravstva za nekoliko miliona evra.

  Ova dobro organizovana grupa nije partijski organizovana jer članovi ove grupe su iz različitih političkih partija. Članovi grupe su: dr Dragan Milić, bivši član DS a od pre mesec dana član SNS-a, glavni koordinator i mozak ove kriminalne grupe. Njegova osnovna aktivnost je spletkarenje, jačanje grupe, laž, blaćenje neistomišljenika i bogaćenje i besprekorna servilnost prema nadređenima.

  Tu su i dr Zoran Radovanović, član SPS-a i direktor Kliničkog centra u Nišu, dr Petar Bošnjaković, bivši član JUL-a, dr Zoran Perišić, gradonačelnik Niša, bivši član JUL-a a od pre dve godine član SNS-a, dr Srbobran Trenkić bivši direktor Kliničkog centra, bivši član DSS-a a po tome G17, dr Saša Živić, član SPS-a, dr Milorad Mitković, direktor Klinike za ortopediju i dr Veroljub Pejčić, bivši član SPS-a, DSS-a, G17 a sada član SNS-a, direktor centra za minimalno invazivnu hirurgiju.

  Naravno, ova grupa ljudi ima saradnike u Kliničkom centru i u gradu Nišu koji su neverovatno dobro povezani i dobro partijski raspoređeni. tako da bilo kakvi izborni rezultati neće ugroziti njihov položaj u zdravstvu Niša i gradu Nišu. Kontroliše sve, počev od tendera, preko kadrovanja do zapošljavanja u KC, a od pre godinu dana kontrolišu Medicinski fakultet i ceo grad Niš.

  Sve napred navedeno je u više navrata prijavljivano državnim organima ali se to uporna stavlja ispod tepiha. Dokle će to tako biti videćemo.

  Lekari i sestre Klinike za vaskularnu hirurgiju,

 8. Premijer Aleksandar Vucic nema radne kvalifikacije da vodi državu. On nije sposobn da upravlja tako složenim sistemom. Pa, zašto onda srbin glasa za političare koji nemaju nikakve reference da vode državu? Zašto? To mi nikada nije bilo jasno. Ako premijer nikada u životu nije ništa radio, osim što je blebetao u javnosti i dosađivao se u parlamentu, kako on može da vodi privredni sistem države? Kako? Odgovor se sam nameće – nikako! Nesposobni političari uništavaju državu i to je osnovni razlog naše propasti i dobro mi imamo hleba da jedemo kakvi nas ludaci i lopovi iz SNS vode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *