петак , новембар 17 2017

ОЗБИЉНЕ ОПТУЖБЕ! Војни врх Русије оптужио САД да у Сирији штите Исламску државу

МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је да Сједињене Државе нису хтеле да из ваздуха бомбардују одреде Исламске државе који су бежали након изгубљене битке за град Абу Кемал.

У саопштењу руског војног врха се прецизира: „Американци су то у категоричној форми одбили, тврдећи да им се терористи добровољно предају и да имају заштиту као ратни заробљеници“.

У истом саопштењу се открива да Американци уопште нису одговорили на питање званичне Москве због чега коалиција коју предводе САД дозвољава терористима који напуштају Абу Кемал са тешким наоружањем и ратном техником да се на територији под контролом коалиције прегрупишу ради извођења нових напада.

Руско министарство је објавило снимке на којима се види како колона терориста дугачка неколико километара напушта Абу Кемал и одлази према прелазу Вади-ес-Сабха на граници са Ираком.

Министарство одбране РФ чак је упозорило: „Сједињене Државе, имитирајући борбу против тероризма, у суштини обезбеђују заштиту одредима Исламске државе, реализујући и на тај начин своје интересе на Блиском Истоку“.

С обзиром на ово, не изненађује што је Сергеј Лавров оценио да највећу опасност у Сирији представљају терористи и бојовници који су се прикључили формацијама наоружане опозиције чији покровитељ су Сједињене Државе.

Осврнувши се на догађаје око Абу Кемала, нагласио је да то уопште није једини случај да Американци штеде терористе:

„У вези са овим, указао је, поставља се питање какве циљеве у Сирији реализује Вашингтон“.

Факти

Актуелно

Русија забранила узвоз свињског меса из САД, ЕУ, Канаде…

Влада Русије је унела измене у списак производа чији је увоз из ЕУ, САД, Канаде …

Путин: У Сирији не ратујемо против слабо организованих банди већ против озбиљних снага

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да је више од 90 одсто територије Сирије ослобођено …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons