Палмину „истину о саобраћајки“ нико не испитује
фото: А. Костић

Палмину „истину о саобраћајки“ нико не испитује

0
(0)

Отворена претња лидера Јединстевене Србије и првог човека Јагодине Драгана Марковића Палме, коју је упутио власти током телевизијског гостовања, тврдећи да он „зна много више о њима“ и алудирајући да би могао да открије „ко је био у колима када је погинула једна особа“, ни после два дана није скренула пажњу истражних органа. Засад ни полиција ни тужилаштво нису, бар званично, започели испитивање ових навода, па због тога јавност и даље чека одговор на питање – о ком случају то јест којој несрећи је говорио Палма и зашто су његова сазнаја компромитујућа за власт?

О Марковићевој изјави, која у себи има елемнте више кривичних дела, морало је у року од одмах да се позабави тужилаштво и по службеној дужности и због узнемирења јавности наложи да се испитају.

„Ја много више знам о њима. И ових дана само тиме сам се бавио. Ко је био у колима кад је настрадала једна особа, где је била глава тој једној особи кад је настрадала једна особа и тако даље. Нећу сад све да откријем, а и нећу да причам сад и ово није сад ја тебе плашим – ако ти кажеш за мене рећи ћу ја и за тебе“, казао је Марковић Палма.

С обзиром на то да се Марковић већ данима брани од оптужби за подвођење малолетница и жена, за шта га је јавно оптужила Мариника Тепић, његова изјава о колима и погибији неке особе наметнула утисак да је спреман да се обрачунава тешком артиљеријом, али и да много тога зна. Међутим, тужилаштво, бар званично, није показало интресованбје за испитивање Палме.

„Да ли ће поводом Марковићеве изјаве Више јавно тужилаштво у Београду да реагује“, било је питање које смо данас поставили тој институцији, али одговор нисмо добили.

Оно што је такође занимљиво јесте и то што је српска јавност, а поготову новинари, били сведоци ситуација у којима тужилаштво и полиција муњевито реагују и приводе грађане, на пример, због статуса на Фејсбуку, Твитеру или негде другде на Интернету.

Њихова реаговања тада буду махом окарактерисана као угрожавање сигурности председника и претње његовој породици, иако у већини случајева то очигледно није била истина.

Тако је на пример у јулу 2019. године ухапшена Александра Јанковић Аранитовић из Шапца, коју је тужилаштво теретило да је путем Твитера упутила претње председнику Србије и његовој деци, али ју је Апелациони суд у Београду, након двогодишњег суђења, и шестомесечног притвора, ослободио.
„Доловац да реагује“

Саво Манојловић рекао је синоћ у Утиску недеље да му се чини да је Палма рекао нешто што њему делује као да има сазнања о одређеном кривично делу, јер је говорио о саобраћајној незгоди у којој је неко страдао, а то је обично кривично дело.

„Ако он има тих сазнања он то мора да пријави тужиоцу. Тужилац може да покрене поступак по службеној дужности, ако он то не уради, Загорка Доловац има рок до сутра да реагује. Ако она не реагује, ми ћемо у уторак да поднесемо кривичну пријаву“, рекао је Манојловић.

Загорка Доловац, сад већ традиционално, наравно није реаговала.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сведок открио како изгледа Палмина шема подвођења малолетница

Сведок открио како изгледа Палмина шема подвођења малолетница

4.8 (6) Нови сведок, чију је исповест о подвођењу жена и малолетница у Јагодини, јавно …

Игор Јурић о идентитету политичара педофила – ПРИЈАВИО САМ ГА РАНИЈЕ ПОЛИЦИЈИ! (видео)

Игор Јурић о идентитету политичара педофила – ПРИЈАВИО САМ ГА РАНИЈЕ ПОЛИЦИЈИ! (видео)

0 (0) Пре годину дана политичара осумњиченог за педофилију полицији и тужилаштву пријавио је и …

Један коментар

  1. Значи да је неко возачу пушио курац у току вожње, па су заборавили на вожњу.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend