Насловна / Свет / Хелм / Папа долази у Македонију да посеје „семе братства“
Папа долази у Македонију да посеје "семе братства" 1

Папа долази у Македонију да посеје „семе братства“

Папа Фрања поручио је данас грађанима Северне Македоније да у Скопље долази да посеје семе братства и да је сигуран да ће се добро примити и дати плодове.

„Данас, више него икада постоји потреба и у Европи и у целом свету да се развија култура излажења у сусрет, култура братства, и ја ћу доћи да медју вас посејем ово семе. Сигуран сам да је ваша земља добра, да ће да прими ово семе и да ће да даје плодове“, рекао је папа у видео поруци пред долазак у Скопље, 7. маја.

Папа сутра креће у тродневну посету Бугарској и Северној Македонији. Поглавар Римоатоличке цркве је истакао да том кратком поруком „браћи и сестрама из Северне Македоније жели да искаже радост и пријатељство које, како је рекао, осећа ка „вашем народу и цркви која постоји у вашој земљу“.

Према његовм речима, посебну лепоту Северрна Македонија дугује различитим културама, етничким заједницама и религијама које ту постоје. „Свакако да суживот није увек лаган, знамо то, али вреди да се уложи тај напор, јер су најлепши мозаици који имају много боја“, рекоа је папа Фрања.

Он је истакао да ;посету Северној Македонији посвећује једној великој светици, Мајки Терези, која је родјена и одрасла у Скопљу и која је, „преко Божје милости, постала храбра мисионарка Христове милости у свету, дајући утеху и достојанство најсиромашнијима медју сиромашнима“.

„Драги пријатељи, хајде да припремимо наш сусрет молитвом да се испуни мир и свако добро целом вашем народу. Нека вас Бог благослови!“, рекао је папа Фрања у видео поруци коју је пренела Влада Северне Македоније.

Током посете Бугарској и Северној Македонији папа Фрања ће посетити мале католичке заједнице у тим земљама, обићи ће мигрантски центар у Бугарској и сиромашне у Скопљу.

У снимљеној видео поруци Бугарима емитованој јуче папа је рекао да је његова посета тој земљи у „знаку вере, јединства и мира“.

(Бета)

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Клинтон у Приштини: Злочинци славе 20-тогодишњицу НАТО окупације Космета 11

Клинтон у Приштини: Злочинци славе 20-тогодишњицу НАТО окупације Космета

Бивши амерички предсједник Бил Клинтон стигао је на приштински аеродром „Адем Јашари“, гдје га је …

Цвијетин Миливојевић: Немирење са окупацијом или квислинштво 12

Цвијетин Миливојевић: Немирење са окупацијом или квислинштво

Изостанак адекватне реакције Европске уније (ЕУ) поводом прошлонедељних „потеза Приштине“, наш Врховник, СТУДЕНТ ГЕНЕРАЦИЈЕ ПРАВНОГ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *