ПАПОЉУБАЦ нема ништа против истополних заједница, само да се не називају браком (видео)

ПАПОЉУБАЦ нема ништа против истополних заједница, само да се не називају браком (видео)

5
(3)

Патријарх Српске православне цркве Порфирије, гостујући у емисији „Упитник“ на Радио телевизији Србије, говорио је о истополним заједницама као захтеву који долази из Брисела, рекао је да је брак појам из Старог завета и да Брисел врши не само политичке, већ и друштвене притиске на државе које треба да постану чланице.

“Могу да разумем и људе који имају ту врсту сексуалне орјентације, да имају безброј административних проблема, изазова, притисака… Понекад и да имају потребу да регулишу свој статус. Нажалост, и по овом питању се види да Брисел не врши само политичке притиске, него врши и друштвене притиске на државе које треба да постану чланице. Али многе земље Европске уније, укључујући и Хрватску су, када је реч о цркви, имали прилику да чују веру цркве да је брак заједница мушкарца и жене, и да је породица заједница оца, мајке и деце. И у том смислу, када је реч о евентуалном закону, наравно да ми не можемо бити за то да се истополне заједнице назову истим именом као заједнице мушкарца и жене, у најмању руку”, истакао је.


Подсећања ради Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Србије позвало је заинтересоване да учествују у јавним консултацијама за израду текста Нацрта закона о истополним заједницама, уз објављивање Полазних основа за израду тог нацрта који ће потом бити прослеђен парламенту на усвајање.

Говорећи о епидемијској ситуацији, патријарх Порфирије је навео да смо дужни да поштујемо лекаре и слушамо све епидемиолошке мере, али и да у размишљање о мерама морају бити укључени и социолози и психолози и свештеници.

“Дубоко верујем да је могуће да и у овим условима, какви су данас, организовати богослужења и све верске обреде тако да поштујемо епидемилошке мере и да чувамо тако оног другог од себе”, истакао је патријарх.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Свети Саво опрости, а ти ПАПОЉУБАЦ следећи пут кад сретнеш папу у дупе га пољуби! Из личних разлога наравно...

Свети Саво опрости, а ти ПАПОЉУБАЦ следећи пут кад сретнеш папу у дупе га пољуби! Из личних разлога наравно…

5 (5) Патријарх српски Порфирије изјавио је да има писма која је кардинал Католичке цркве …

ПАПОЉУБАЦ "случајно заборавио" да лек против шиптарског тероризма није молитва нити може да буде

ПАПОЉУБАЦ „случајно заборавио“ да лек против шиптарског тероризма није молитва нити може да буде

4.3 (6) Патријарх српски Порфирије поручио је данас у Пећкој Патријаршији да ће одговор на …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend