fbpx

Партијско запошљавање у Србији: Хостесе и механичари у саветима за културу

0
(0)

Нишки парламент изабрао је чланове савета културних градских манифестација, међу којима су се нашли и људи који са културом имају најмање везе.

Подигнуте руке за избор чланова савета највећих културних манифестација у граду. И док одборници владајуће већине нису коментарисали ову одлуку, опозиција има замерке.

– Хостесе, продавци рубља и слаткиша, механичари расхладних уређаја, раднице казина, произвођачи јаја и пилића. Нажалост, тај профил људи се налази у саветима, а често политичари кажу да је предност града универзитет и ево кад се добије прилика да се памет искористи, ми га не употребимо – каже одборник коалиције „Ниш мој град“ Бранислав Јовановић.

Одборник Доста је било Дејан Петковић наводи да је ово „маћехински однос власти према култури“.

– Начин на који удомљавају кадрове и чињеница је да гурају људе са најтањим биографијама или без биографија. Заправо, то су позиције без синекура и привилегија јер да су плаћене можда би кадрови били још гори – истиче Петковић.

У локалном антикорупцијском форуму кажу да је ово још један доказ да се нисмо ослободили старих навика – партијског кадрирања.

– То је само један од многобројних доказа да, нажалост, још живимо у партијској држави у којој је партијско кадрирање метастазирало, заробило друштво и у којем је партијска књижица важнија од стручности и искуства – наводи Зорица Миладиновић из Локалног антикорупцијског форума Ниш.

Пре неколико месеци, због незаконитог избора, смењен је директор нишког позоришта и то је била прва пресуда против страначког запошљавања. Изгледа да је то, што би рекао наш народ, била само једна ласта која, ипак, не чини пролеће.

Вестионлине

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Nista ovde nisu pogresili, ovo sto ste naveli to je stvarna slika njihovog clanstva, intelektualac je kod njih misaona imenica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *