Патриотски блок КиМ: Нове обмане и лажи Александра Вучића – отворено породилиште без воде, фабрике не раде, споменици у подруму

0
(0)

Позив председника Владе Србије Александра Вучића привредницима да улажу на подручје Косова и Метохије је крајњи вид политичког лицемерства имајући у виду досадашњи „учинак“ ове Владе на одвајању Косова и Метохије од Србије.

Сама изјава има за циљ да грађанима Србије Александар Вучић пошаље поруку да он није продао јужну српску покрајину без обзира што је потписао Бриселски споразум и због кога у јавности Србије све више сазрева уверење да је управо садашњи председник Владе главни кривац за стварање још једне албанске државе на Балкану.

Позив је лицемеран јер председник Владе не контролише привередне и економске токове у јужној српској покрајини а сам се постарао да се између централне Србије и Косова и Метохије успостави класична царина чиме је Србија и економски омеђена од Косова и Метохије.

Уосталом две фабрике кошуља у Звечану и Зубин Потоку после само три месеца од почетка рада су затворене иако је ондашњи директор канцеларије за КиМ Александар Вулин громогласно то представљао као велики успех напредњачке владе. Обе фабрике су затворене због високих царинских дажбина које владају између централне Србије и Косова и Метохије.

Чак и оно што је председник Владе Србије отварао на Косову и Метохији а које нема везе са привредом данас не ради. Класичан пример је породилиште у Пасјану код Гњилана које је пре пар месеци премијер хвалисаво отворио а до дана данашњег ниједна жена се није у њему породила. Породилиште не ради јер по речима директора здравственог центра Гњилане др Зорана Шарца иначе члана главног одбора СНС породилиште не функционише јер нема воде. Здрава логика каже како се то отвара породилиште а оно што је осовно и за породиље и за бебе а то је вода која недостаје.

Премијер је такође открио споменик краљу Милутину који је само 24 часа био на светлости дана а сада поново чами у подруму општинске зграде у Грачаници.

Све ово говори да политика ове владе према Косову и Метохији није искрена. Због отварања разних поглавља ради наводног уласка у ЕУ она демонтира своје институције у јужној српској покрајини као што су судство, полиција, цивилна заштита итд.

Приче о Заједници српких општина биће још једна шарена лажа актуелног режима јер сепаратисти у Приштини никада неће променити устав да би Заједница српских општина добила трећи степен власти. Додуше она се може формирати али са степеном овлашћења на нивоу риболовачког савеза јер је Приштина само толико спремна да понуди српској страни.

Потписници:

Председник покрајинског одбора ДСС-а др Ненад Којић,

Српске двери Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности “Григорије Степанович Шчербина”- К. М. председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије “Стара Србија” – Грачаница

НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

1000 дана од убиства Оливера Ивановића, истрага и даље тапка у месту

5 (3) Поводом 1000 дана од убиства Оливера Ивановића Српски национални форум и Народни покрет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend