Пауновић: Појачава се притисак, СНС је хтео да нам пошаље криминалце са севера КиМ!

0
(0)

Степен малтретирања који трпимо у овом тренутку заиста је незабележен, каже Саша Пауновић, председник општине Параћин и заменик председника Демократске странке, поводом позива на окупљање који је СНС из Параћина јуче упутила грађанима како би присуствовали подношењу извештаја о прикупљеним потписима за расписивање избора у тој општини.

Пауновић подсећа да је Повереништво Српске напредне странке у Параћину већ једном „подносило извештај“ о наводно „прикупљеним потписима“, односно да је иста акција у истој сали позоришта већ једном организована током марта или априла.

– Зато је реч о својеврсној репризи која се сад организује у циљу притиска на локалну самоуправу. Наравно да се никаквим потписима не могу расписивати локални избори, а тек се у том смислу не могу користити „потписи“ прикупљани месецима које нико до сад није ни видео и за које ми поуздано знамо да су добрим делом и преписивани из бирачког списка. Овај догађај је, чини се, заправо био планиран у другим околностима, када се очекивало да ће се до данашњег дана „прекомпоновати“ скупштинска већина, због чега је прошле недеље и извршен енорман притисак како на наше коалиционе партнере, тако и на локалне медије – објашњава Пауновић.

Он додаје да је за јуче најављен долазак Марка Ђурића, али уз њега и већег броја „контроверзних грађана“ са севера Косова која су позната јавности.

– Што значи да можда улазимо у наредну фазу притисака, овај пут лично на одборнике. Степен малтретирања који трпимо у овом тренутку заиста је незабележен, нико се од нас није кандидовао за одборника да би се сукобљавао са организованим криминалом, већ да бисмо решавали локалне комуналне проблеме, али изгледа да је то неизбежно ако желимо да живимо слободно. Па ако је неизбежно, онда нека почне – каже Пауновић.

На сајту телевизије Пинк објављена је вест да општински одбор СНС у Параћину позива грађане у просторије градског позоришта ради подношења извештаја о броју прикупљених потписа за расписивање ванредних локалних избора, јер је политичка ситуација, како наводе, неиздржива.

Пауновић је прошле седмице објавио да покушај СНС да смени општинску власт није успео, и да је седница локалног парламента показала да је владајућа већина коју предводи стабилна. Закон се тумачи тако да до новог покретања иницијативе за сменом требало би да прође шест месеци. Пауновић је посебно на мети од кад је послао документацију једном од тела при Савету Европе о притисцима на локалне самоуправе од стране власти у Србији. Та тема уврштена је у дневни ред скупа СЕ у Турској 28. јуна, а један од званичника ЕУ потврдио је да ће бити затражен одговор Владе Србије. Пауновић тражи да европске институције упуте мисију у Србију која би на терену утврдила да ли постоје недозвољени притисци на локалне власти. Ово је била тема и у Народној скупштини пре неколико дана, када је Маја Гојковић, председница Скупштине, оценила да је то што Пауновић тражи опасно по Србију.

данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић решио да ухапси себе, бату Андреја и читав главни одбор напредних лопова и сецикеса (видео)

5 (4) Председник Србије Алекдандар Вучић огласио се данас са свог Инстаграм профила „будућностсрбијеав“ и …

Вучићево решење за Косово ни Туђман не би смислио, хоће да Русија одустане од Косова и Метохије

5 (4) Председник Србије Александар Вучић и представник паралелних приштинских структура, Авдулах Хоти, потписали су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend