fbpx
понедељак , децембар 9 2019
Насловна / Свет / Хелм / Павловић: Детективски извјештај показује да су браћа Ђукановић и Суботић наручиоци убиства Јовановића

Павловић: Детективски извјештај показује да су браћа Ђукановић и Суботић наручиоци убиства Јовановића

Посланик Демократског фронта Коча Павловић питао је данас у Скупштини Црне Горе да ли су СДТ Миливоје Катнић и ВДТ Ивица Станковић поступили у складу са одлуком Одбора за надзор над истрагама угрожавања безбједности новинара, који је формиран као ад-хок тијело Скупштине Црне Горе 2016. године у вези са извјештајем независне истраге о убиству Душка Јовановића.

Да ли су они поступили у складу са одлукама и сугестијама тог радног тијела у вези са извјештајем независне истраге о убиству Душка Јовановића, дакле детективског налаза о убиству Јовановића“, питао је посланик ДФ-а на премијерском сату у Скупштини Црне Горе потпредсједника Владе и министра правде Зорана Пажина.

Он је упитао да ли су у Форезничком центру у Висбадену извршили упоређивање ДНК налаза са пушке којом је убијен Душко Јовановић, а ти налази се, подсјећа Павловић, налазе у њемачком граду Висбадену, са налазима тројице италијанских мафијаша из мафијашке породице Сакра Корона Унита који се налазе у италијанским затворима, а који су по детективском налазу осумњичени као извршиоци овог злочина.

Да ли су они урадили то упоређивање“, питао је он и додао како 15 година траје сапунска опера коју организује врх власти, 15 година од како је на монструозан начин Јовановић ликвидиран и 15 година сакривања налогодавца и непосредног извшиоца.

Павловић је нагласио да Црна Гора ДНК налазе од осумњичених Италијана није затражила од Италије да би послала у Висбаден на упоређење са ДНК налазима са пушке, већ је кључну ствар промјенила – нису урадили у Висбадену, већ у Форензичком центру у Даниловграду.

Нису то урадили у Висбадену, него, што би рекли, то обавили код приватника, тј овдје у Форензичком центру у Даниловграду, далеко чувеном по својој ,,професионалности,,, ,,непогрешивности,, и ,,партијској несврстаности,,“, закључио је Павловић.

Зоран Пажин

Министар Пажин је казао да се не могу издавати налози тужилаштву као независном органу и додао да је затражио и добио информацију од Специјалног државног тужилашта да су разматрали питање које се односи на упоређивање биолошких трагова са пушке којом је извршено убиство и да се налази не поклапају са днк налазима италијанских држављана.

И не бих се никако сложио са констатацијом да се ради о приватном центру, већ о званичном органу који ради у овиру Управе полиције“, казао је.

Свака иницијатива која води разрешењу овог тешког злочина је добродошла и ја сам увјерен да ће истражни органи истрајати у својим напорима да се дође до пуне истине у овом случају“, закључио је Пажин.

На констатацију Пажина да је тужилаштво независни орган, Павловић је казао како је свима јасно ко издаје радне налоге тзв. независним органима у Црног Гори.

Министре, немојте да улазимо у ту причу. Заборавили сте ко са вама полемише“, поручио је Павловић и подсјетио да постоје невино осуђени из редова ДФ-а који су пролазили кроз монтирани процес суђења за изрежирани државни удар.

Који сте ви режирали“, додао је он.

И тај центар је приватни, и тужилаштво је приватно, и Црна Гора је приватна. Ви знате да се у том детективском налазу налазе сазнања о томе да су Ацо и Мило Ђукановић у ствари прави наручиоци убиства“, поручио је посланик.

Истакао је улогу Станка Цанета Суботића који је, по том извјештају, предао новац одређеном Ујкићу.

И тај новац ће касније бити употребљен за ангажман ових наводних пуцача из Сакра Короне Уните“, закључио је Павловић и на самом крају упитао да ли су ти људи – ЂукановићСуботићУјкић уопште испитани поводом ових навода.

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полиција тзв. Kосова позива грађане да помогну у идентификацији двоје осумњичених за убиство Ивановића

Дирекција тзв. Kосовске полиције за истрагу тешких злочина и Специјално тужилаштво позвале су данас грађане …

Од убиства Оливера Ивановића прошло 22 месеца, убице и налагодавци и даље на слободи

3.3 (7) Пуна 22 месеца истраге, седам јавности познатих осумњичених, двоје осумњичених у притвору скоро …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *