Пензионери се питају: Да ли смо гласали за Вучића или ММФ?

Пензионери се питају: Да ли смо гласали за Вучића или ММФ?

Удружење синдиката пензионера Србије изразило је протест поводом најаве да ће о пензијама и платама у Србији “уместо легално изабране владе одлучивати ММФ”.

Делегација ММФ-а почела је данас састанке са челницима владе у оквиру друге ревизије аранжмана са том финансијском институцијом, а једна од тема је и могућност повећања пензија и плата, саопштио је Синдикат пензионера.

– Удружење синдиката поставља питање влади – да ли су грађани ове земље, међу њима и огромним делом пензионери, гласали за ММФ или за Александра Вучића коме су дали поверење на основу огромног броја предизборних обећања, од којих највећи број за скоро четири године, на жалост, није испуњен, наводи се у саопштењу.

Како наводе, чињеница да сада о нашим на закону стеченим пензијама треба да одлучује страни фактор указује да су та предизборна обећања грубо погажена и да су пензионери тешко преварени.

Влада Србије је једна од ретких у окружењу која је прихватила диктате ММФ-а и на тај начин изгубила финансијски суверенитет и независност у водјењу економске политике земље, кажу у том синдикату.

Синдикат упозорава да се најавлују нова отпуштања: у просвети, здравству, државној управи, правосуђу…, као и да стижу поскупљења виталних артикала, пореза, струје и другог.

Такође, синдиакт упозорава да се опасно приближавамо стању у којем се нашла Румунија 1989. године када је румунска влада исплатила све дугове, а земља доживела финансијски и привредни колапс.

Удружење синдиката пензионера Србије оцењује лицемерним “покушаје да се уместо враћања пензија на законом утврђен ниво, обећавају некакве повишице, која се мере понижавајућим сумама од неколико стотина динара, чиме се вређа достојанство и здрав разум грађана ове земље”.

Иако проблеми са недостајућим средствима у Фонду ПИО, нису од јуче, Влада Србије не предузима ништа поводом давно најављење реформе пензионог система, како би овај горући проблем дугорочно решила.

– Уместо тога имамо само обећања и обећања, у која више нико не верује и омчу ММФ-а око врата, која прети да земљу одведе у дугорочно дужничко ропство, наведено је у саопштењу.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сиротиња трпи са стидом, умире без гласа и отпора

Сиротиња трпи са стидом, умире без гласа и отпора

О метастазама које су захватиле цело друштво и симптомима персонификованим у типовима попут Александра Шапића, …

Вучићев страх од пораза прерастао у фобију - самозаљубљеност и месијанство разједају последње остатке рационалности

Вучићев страх од пораза прерастао у фобију – самозаљубљеност и месијанство разједају последње остатке рационалности

Слободни избори су темељ демократије, а демократија подразумева симетрију и сагласност између оних који доносе …

2 Коментара

  1. Vracaj oduzeto i ne kupuj glasace nasim novcem! Zasto velike plate nisi smanjio za 22%, a penzije jesi! Da li uzivas u tome sto maltretiras ljude koji su ceo zivot posteno radili i zaradili svoje penzije?

  2. Ова влада је тотално некорисна , најбоље је да се укине, пошто и онако влада ММФ. Таман би остало пара да се врате покрадене паре од умањених пензија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *