Пензионери живе бедно, министар нуди картице

0
(0)

Београд – Синдикати пензионера и војних пензионера поручују да све теже живе, због чега су данас у центру Београда одржали протест.

У центру престонице новогодишња расвета и даље је ту. На истом месту су и захтеви незадовољних пензионера који траже укидање Закона о привременом уређивању начита исплате пензија.

“Поново подсећамо извршну власт у Србији да пониште овај неуставни и неморални закон, да донесу закон о повраћају неисплаћених делова пензије, и да донесу измене Закона о ПИО”, поручио је Јован Тамбурић из Удружења синдиката војних пензионера.

На протестном окупљању пензионери су поручили да од државе траже да врати пензије на ниво пре смањења, јер у овим условима како напомињу у анкети ТВ Н1, немају достојанствену старост у Србији.

“Пензионери живе ко последњи бедници.”

“Што су пензије такве какве јесу и смањене, трошкови живота расту, а пензије не прате трошкове живота.”

“Тражим да ми врате пензију на старо, мом мужу и мени 13.200 сваког месеца се одбија.”

“Не можемо да одвојимо некад ни лек да купимо.”

А наду у боље, недавно је улио председник Александар Вучић уз обећање да повећање пензија следи до краја године. Међутим, пензионери су сумњичави.

“Председник као и увек манипулише, као што је манипулисао 2014. године изјавама у предизборној кампањи да неће никако смањивати пензије, тако годинама, ево три године, четврта је упроно манипулише са овим повећањима која нису довољна”, тврди Тамбурић.

У Министарству за рад, борачка и социјална питања – без реакције. На питања наше телевизије, до емитовања прилога, одговора није било. А док су поједни најстарији грађани своје проблеме решавали на улици, ресорни министар Зоран Ђорђевић је за то време у Скупштини Србије делио пензионерске картице.

“Које ће нашим пензионерима да пружи једну додатну могућност да са једне стране буду потпуно безбедни када су у питању подаци о личности, а са друге стране и да пруже могућност да имају попусте”, поручио је министар Ђорђевић.

Акцију „Ставимо тачку на пљачку“, до сада је према рачуници синдиката подржало преко 150.000 пензионера широм Србије.

Јелена Мирковић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Преурањено“ је говорити шта ће бити с пензијама

4.2 (5) Фискални савет предлаже да се због пандемије вируса корона пензије у 2021. усклађују …

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

4.8 (6) Да ће ванредно стање да направи многе ванредне ситуације, могло се наслутити. У …

Један коментар

  1. TAČKA NA BEZDUŠNU PLJAČKU PENZIONERA!

    Dosta je pljačka penzionera od strane „njihovih ubica“ (vlade i ΛV), penzije se nemilosrdno otimaju, a država dnevno gubi osam miliona evra zbog rada u sivoj zoni, svaka treća firma i svaki radnik radi na “crno”, državi nije plaćen porez iznad 200 miliona evra, pokradena je struja iznad milijardu dinara i milijardu evra su „upumpana u bonar “ javnih i državnih firmi, a država ništa ne preduzima protiv te otimačine. Penzosi postaju „žrtveni jarci“ vođe države, a za uzvrat im se zablagodario što su spasili zemlju od bankrota? Odustajanje od akcije „Stavimo tačku na pljačku“, sa razlogom, ne postoji. Napred penzosi, živi bili i glasajte za svog uništitelja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend