Пепси купује „Књаз Милош”

0
(0)

Компанија Пепсико потврдила је данас да заједно са чешким предузећем „Карловарска минерални водy” (КМВ), купује 100 одсто власништва у српској компанији „Књаз Милош”.

„Карловске минерални водy”, највећи дистрибутер безалкохолних пића у Централној Европи, и Пепсико инк, глобални прозвођач хране и пића који послује у више од 200 земаља и територија широм света, договорили су заједничко улагање, односно куповину 100 одсто власништва у српској компанији „Књаз Милош”, саопштио је Пепсико.

„Ова трансакција обухвата куповину производних капацитета компаније ‘Књаз Милош’ у Србији, као и добро позициониране брендове као што су ‘Књаз Милош’, ‘аква вива’, гуарана, ремикс, густо, и друге”, пише у саопштењу, преноси Танјуг.

Трансакција ће, како се додаје, бити завршена након процеса одобрења од стране антимонополских комисија на тржиштима Србије и Црне Горе и очекује се током трећег квартала 2019. године.

Компанија „Књаз Милош”, са седиштем у Аранђеловцу, има пословну историју дугу више од 200 година и представља једног од највећих произвођача минералне воде, безалкохолних и енергетских пића у Србији.

Пепсико и КМВ успешно сарађују у Централној Европи. Компанија КМВ је произвођач и дистрибутер Пепсико портфолија пића у Чешкој Републици, Мађарској, Словачкој и Бугарској, као и дистрибутер Пепсико портфолија грицкалица у Чешкој, Словачкој и Мађарској.

„Нови партнерски подухват потврђује заједничку визију о изградњи одрживог, дугорочног пословања у региону, које ће нам пружити нове могућности за раст и развој компаније, купаца и наших запослених. Удруженим снагама портфолија КМВ и Књаза Милоша, обезбедићемо највишу вредност за купце и потрошаче”, изјавио је Алесандро Пасквале, генерални директор компаније КМВ.

„Партнерство компанија Пепсико и КМВ је до сада било веома успешно и ова аквизиција представља прилику за додатни развој и јачање нашег присуства. Веома смо задовољни што је КМВ наш партнер и у овом пословном подухвату”, истакао је Кристоф Гиле, генерални директор Пепсико дивизије за Централну Европу, Балкан & DACH.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Један коментар

  1. Sve vode i sva poljoprivredna zemljišta,šume i rudna bogatstva ne mogu se prodavati niti
    davati u zakup stranim državljanima.Takođe kupci ne mogu biti ni novostigli – pasoški državljani
    jadne zemlje Srbije. Narode ustaj i brani pravo na svoj opstanak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *