Код Краљева и даље критично због поплава

0
(0)

После јаких киша вода се из већине поплављених подручја у централној и западној Србији повлачи, али је у неким местима, попут Сирче, и даље је критично.

У општини Лучани вода се повлачи, а наредних дана биће утврђене штете које су нарочито задесиле Драгачево, где се појавило и клизиште.

У помоћ угроженим грађанима укључила се и Војска Србије, на позив Штаба за ванредне те општине.

Велика штета нанета је и Краљеву, где је поплављено је више од 400 кућа и објеката, оштећено или потпуно уништено 16 мостова, а саобраћај је прекинут на 20 путних праваца.

Посебно је тешка ситуација у месту Сирча, где су, како наводи Прва телевизија, по улицама угинуле животиње, а недостаје и основних животних намирница.

Начелник Штаба за ванредне ситуације у Чачку Братислав Зечевић рекао је за Прву да опасност од поплава у том крају више не постоји, али да се предузимају превентивне мере, будући да је на снази жути метеоаларм.

Он је навео да, када је на снази жути метеоаларм, највише страдају сеоска подручја и сеоска путна инфраструктура јер не постоје канали, те екипе због тога копају канале поред путева, постављају вреће на најкритичнијим местима.

Рекао је и да три села за сада немају воде, јер су бујице пресекле цеви, али да ће вода бити достављена.

Рашка, Јошаница, Трнавица и Дежевска река повукле су се у своја корита и ситуација у Новом Пазару је, и поред нових падавина, знатно боља него у понедељак.

Међутим, нови проблем Новопазараца је што је пола града без воде.

Киша и бујице су замутиле реку Рашку до тог степена да филтерско постројење „Водовода и канализације” ради са тек половином капацитета прераде сирове воде, због чега су житељи виших делова Новог Пазара од јуче без воде.

Велику пажњу јавности привукао је снимак из тог града на коме се види како багер пребацује нагомилано ђубре у набујалој реци са једне стране моста на другу, а Прва наводи да је на тај начин спасен мост, јер је ђубре загушило део испод њега и претило да га угрози.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија помаже обнову Венеције са 11,8 милиона динара за обнову и санацију штете настале услед поплава

5 (1) Влада Србије одвојила је из буџетске резерве 11,823 милиона динара на име финансијске …

Незапамћено невреме на југу Шпаније, вода носи све пред собом, има мртвих (видео)

0 (0) Најмање две особе су погинуле у невремену које је погодило већи део југоистока …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend