fbpx

ПЕСМОМ ПО СУСПЕНЗИЈЕ Стотине запослених удаљени с посла, најавили тужбе против Поште (видео)

5
(18)

Штрајк запослених у Поштама Србије се наставља упркос претњама и суспензијама, које је управа почела да примењује.

Радници су јединствени у жељи да истрају до краја, да им се повећају плате, а руководство Поште им уручује радне налоге, који они одбијају. Kако запослени тврде, у Новом Саду је чак 300 запослених суспендовано, и они су најавили тужбе против одговорних у предузећу.

– Другари, колеге, не наседајте на провокације. Истина је да Нови Сад стоји као један. Ми сутра са адвокатом подносимо тужбе. Сутра 300 суспендованих поштара, шалтерских радника, возача, курира, дељача, техничара, Kонтролора и управница Јелена. Нека ови што су издали, ови који лажу, и ови који се боје нека знају да се убрзо враћамо јачи, луђи и паметнији – поручују штрајкачи из Новог Сада.


Да се ствар отела контроли, показао је случај из Kраљева. Један од поштара у Kраљеву, Марко Божић дигао руку на себе и исекао вене јер није могао да поднесе пресију коју трпе запослени у штрајку, јер желе боље услове за себе и своје породице.

Додајмо и да је Самостални синдикат поштанских радника саопштио да су јутрос уручене суспензије за више од 200 запослених из Сомбора, Зрењанина и Новог Сада, као и да ни највеће репресије нису поколебале запослене да одустану од обуставе рада. Њихову борбу подржао је Савез за Србију који тражи од надлежних да престану са застрашивањем и претњама штрајкачима.

– То је само почетак, а крајња цифра са којом се спекулише је више хиљада. Никакве претње и суспензије нас не смеју поколебати у нашој борби за зараду иоле достојну пристојног преживљавања – нагласио је синдикат.

У том синдикату истичу да су спремни да са другим организацијама које заступају и подржавају запослене у обустави рада у што скорије време предузму мере „отпора насиљу“ које, како наводе, спроводи пословодство тог предузећа на челу са Миром Петровић.

Обустава рада дела запослених у Пошти Србије почела је 2. децембра. Они су одбили понуду пословодства да се од 2020. године маса зарада у Пошти повећа за 10 одсто, а да највеће повишице добију запослени с најмањим примањима (32-38.000), тражећи да им се зарада повећа до 50.000 динара.

За сутра у 10 сати у Новом Саду заказали су заједнички протестни скуп.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протест пензионера ПКБ: Полиција није дозволила да блокирају сва три улаза

5 (1) Пензионери ПКБ поново протестују испред управе у Падинској скели, тражећи исплату акција. Председник …

Плаћено одсуство запосленима у крагујевачком Фијату продужено до 1. јуна

0 (0) Данашњом одлуком Фијатовог менадмента, запосленима у крагујевачком Фијат Kрајслеру који су,због епидемије ЦОВИД …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *