Насловна / Свет / Блиски Исток / Погледајте прве кадрове са снимања руског акционог филма „Исламисти лете у небо“ (видео)
Погледајте прве кадрове са снимања руског акционог филма "Исламисти лете у небо" (видео) 1

Погледајте прве кадрове са снимања руског акционог филма „Исламисти лете у небо“ (видео)

* Портпарол Министарства одбране РФ генерал Игор КОНАШЕНКОВ: „Уништена су складишта муниције и наоружања, танкови са горивом и нагомилана војна техника. Потпуно су уништени и командни центри исламске државе у планинама“

* Бела кућа је вечерас – одговарајући на оцену званичног Дамаска да амерички авиони незаконито и без дозволе улазе у сиријски ваздушни простор – саопштила да САД бомбардују Исламску државу у Сирији да би заштитиле Ирак.Њен портпарол Џош Ернест је нагласио да су ти удари у функцији „колективне заштите Ирака“, али и су у функцији „националне самозаштите САД“

АВИОНИ руских Ваздушно-космичких снага нанели су данас прве ударе по осам објеката терористичке организације Исламска држава на територији Сирије.

[youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=hiA0JUdWR6M“]

У Москви се наглашава да су сви удари били „прецизни“, а портпарил Минстарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, саопштио је:

„Уништена су складишта муниције и наоружања, танкови са горивом и нагомилана војна техника. Потпуно су уништени и командни центри исламске државе у планинама“.

Конашенков није открио локације удара, али је нагласио да су уследили после ваздушног извиђања и „додатног прецизирања података добијених од сиријске армије“.

У овом контексту је подвукао: „Авиони нису коришћени за ударе по објектима цивилне инфраструктуре, нити су деловали у њиховој близини“.

Према његовим речима, руски авиони су извели укупно 20 ваздушних удара.

Погледајте како је – снимљен из кабине пилота – изгледао удар по командном пункту Исламске државе и једном њеном штабу негде у планинама Сирије.

Не треба сумњати да ће овај снимак најпомније „простудирати“ у Пентагону.

Бела кућа је, иначе, вечерас – одговарајући на оцену званичног Дамаска да амерички авиони незаконито и без дозволе улазе у сиријски ваздушни простор – саопштила да САД бомбардују Исламску државу у Сирији да би заштитиле Ирак.

Њен портпарол Џош Ернест је нагласио да су ти удари у функцији „колективне заштите Ирака“, али и су у функцији „националне самозаштите САД“.

Ернест је посебно истакао: „Не видимо никакве знаке који би говорили да Русија жели конфронтацију са САД у Сирији, али координацију треба побољшавати“.

Британски експерт Џон Лафленд оценио је данас да је руски приступ Исламској држави „дијаметрално супротан америчком и западном“ и додао:

„Не верујем у политичко решење у Сирији. Дошло је време да се исламска држава уклони војним путем“

Сиријски експерт Амар Вакаф сматра да руски наступ у Сирији „компромитује амерички“, односно да су се Американци сами искомпромитовали јер су били исувише меки према Исламској држави. Абили су, према његовима речима, зато што су више стремили свргавању сиријске власти него уништавању Исламске државе.

Факти

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

РУСИ ЗАВРНУЛИ СЛАВИНУ: Од данас Украјина без руског угља и нафте 11

РУСИ ЗАВРНУЛИ СЛАВИНУ: Од данас Украјина без руског угља и нафте

Данас је ступила на снагу забрана извоза угља и нафтних деривата из Русије у Украјину. …

Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје? 12

Шта садржи месо које је у Русији забрањено, а у Србији се слободно продаје?

„Руска Федерација је забранила увоз меса и месних прерађевина четири фирме из Србије, а разлог …

2 Коментара

  1. БРАЋО РУСИ ЋЕРАЈТЕ НАТО ПЛАЋЕНИКЕ ИЗ БРАТСКЕ СИРИЈЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *