Насловна / Србија / Хроника / Похапшени јер су рекетирали хуманирану организацију „28. јун“ (видео)

Похапшени јер су рекетирали хуманирану организацију „28. јун“ (видео)

Представници неколико већих домаћих компанија, као и службеник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ухапшени су јуче у координираној акцији припадника Безбедносно-информативне агенције, Одељења за борбу против корупције УКП и Вишег јавног тужилаштва у Београду, због сумње да су тражили новац од невладине хуманитарне организације „28. јун“.

Наиме, Бојан Мишић, шпедитер из Ниша, власник и директор „BRW Cars“, Драшко Кандић, службеник фирме „Trace Serbia“, Небојша Нешић, власник и директор фирме „Herba Farm“ и Миленко Никић, високорангирани службеник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије, лишени су слободе због сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем из члана 366 КЗ РС.

Они су противправно захтевали од представника НВО „28. јун“ новчану надокнаду у износу од 37.500 евра, како би омогућила несметан увоз хуманитарне помоћи у виду медицинске опреме, које су представници невладине хуманитарне организације „28. јун“ прикупили и упутили здравственим установама у Нишу, КиМ, Републици Српској, као и повратничким српским срединама у Хрватској.

Након лишавања слободе поменутих лица приступиће се претресу по ЗКП-у пословних канцеларија и стамбених објеката које користе поменута лица, у циљу фиксирања материјалних доказа за извршено кривично дело.

Одређено је решење о задржавању у трајању од 48 часова Бојану Мишићу, шпедитеру из Ниша, Драшку Кандићу, службенику фирме „Trace Serbia“, Небојши Нешићу, власнику фирме „Herba Farm“ и Миленку Никићу службенику министарства за рад запошљавања борачка и социјална питања.

ИЗВОР: Јужне вести/ БЛИЦ

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Адвокат Гајић: Ухапшени момци су пребијени од стране полиције по налогу министра Стефановића 10

Адвокат Гајић: Ухапшени момци су пребијени од стране полиције по налогу министра Стефановића

Владимир Гајић, адвокат ухапшених младића због уласка у зграду РТС-а, изјавио је да је полиција …

Директор полиције Ребић: Ухапшено 18 лица, највећи број ухапшених има око 20 година 11

Директор полиције Ребић: Ухапшено 18 лица, највећи број ухапшених има око 20 година

Током протеста у суботу и недељу, у Београду је приведено је 18 лица – девет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *