Србија

Покрет Двери тражи оставку министра Шарчевића: Сврха измена у наставном плану “сексуализација деце”

Покрет Двери тражи оставку министра просвете Младена Шарчевића и успротивио се најављеним изменама у наставном плану и програму основних и средњим школа.

Те измене би за циљ требало да имају превенцију сексуалног насиља међу децом и омладином, али им је, како сматрају Двери, сврха “сексуализација деце” и напад “либералних властодржаца” на породичне вредности.

“Увидом у наведене материјале јасно је да намера аутора није била да децу образује о начинима превенције сексуалног насиља, већ имплементација радикалног индивидуализма, екстремног феминизма и тоталитарне ЛГБТ и родне идеологије”, оцењено је у саопштењу Двери, покрета на чијем челу је Бошко Обрадовић.

Према наводима Двери, група за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије је у фебруару упутила писмо директорима основних и средњих школа, као и директорима предшколских установа у којем су наведени линкови за преузимање Стручног упутства за примену Образовних пакета за учење о теми сексуалног насиља, као и самих Образовних пакета. Наведене Образовне пакете поменута Група је развила у сарадњи са невладином организацијом Инцест Траума Центар.

Директорима је дат налог да те пакете имплементирају у постојећи наставни план и програм и то у оквиру следећих предмета: српски (матерњи) језик свет око нас природа и друштво физичко васпитање и школски спорт музичко васпитање грађанско васпитање биологија социологија Устав и права грађана и психологија. Предвиђени су и материјали за децу старости од 3 до 7 година, односно за предшколски узраст.

Наведени материјали су: “Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за предшколске установе у Србији, родитеље и старатеље” (Инцест траума центар) “Приручник за превенцију родно заснованог насиља” (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) “Програм Y” (ЦАРЕ интернатионал) “Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе у Србији” (Инцест траума центар).

Двери наводе и неколико примера, из којих се, како сматра тај покрет, јасно закључује права намера аутора.

“На стр. 346-347 приручника за основне и средње школе се даје упутство о извођењу француског пољупца, оралног и аналног секса као и о употреби женског кондома за лезбејке на стр. 348 су цртежи две девојке како се љубе на стр. 355 имамо детаљан порнографски опис односа између младића и девојке, што је у супротности са Кривичним законом Републике Србије у делу који се односи на приказивање порнографског садржаја малолетницима, за шта је предвиђена и затворска казна”, наведено је у саопштењу покрета на чијем је челу Бошко Обрадовић.

Двери су због тога јавно упитале министра Младена Шарчевића и надлежне у Министарству просвете, науке и технолошког развоја да ли знају да су такви садржаји у супротности са Уставом Србије, Кривичним закоником, као и са бројним декларацијама из међународног права.

Двери у саопштењу надлежнима постављају питање ко је одобрио овакве наставне садржаје без јавне расправе?

Двери позивају све, како је наведено “породичне људе да дигну свој глас против сексуализације деце и одузимања Уставом загарантованог права родитеља да одлучују о образовању и васпитавању сопствене деце, а либералним властодршцима поручују да је добробит породица црвена линија која се неће тако лако прећи”.

“Захтевамо неодложну смену министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, због недопустивог намерног или ненамерног покушаја тоталитарне индоктринације деце у вртићима, основним и средњим школама”, закључено је у саопштењу.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. Добро је да сте бар ви дигли глас против педеризације друштва преко најслабије карике – деце, а по иницијативи, наредби и подршци некив великих државних педера и лезбејки.

 2. Министар Шарчевић није за смену, него за грубо санкционисање, које не бих наводила сада. Сменом самом се неће много постићи. Именоват ће новог још црњег и горег, коме је потребно да искупи неке личне грехе, и све ће учинити да “освоји симпатије” драгог му вође. Не презајући ни од чега. Па ће на крају педофилија бити блажи облик поремећаја понашања , која ће завређивати вербалну осуду… Покушај да нам нажешћи облик јањичарства протурите као савремени облик комуникације…
  Нећу да будем “модерна, европејски орентисана….”не желим да ми се то намеће, ни мени ни мојој деци ни мојим унуцима… Спремна сам на све облике отпора, надам се да још неко слично размишља…..

 3. Помену ли једну једину реч деци у школи о хомосексуализму, истог момента доводим дете кући, покушаћу да му то што је чуло исправим и у такву школу више не иде, па нека ми дође главни педер или главна лезбејка да ме хапсе, па ком опанци, ком обојци.
  О хомосексуализму и то у старијим разредима могу да причају само као о болести, јер он то јесте, увек био и биће код нормалног човека.
  Једино ако то раде намерно да би, као што младе школоване људе отераше из земље, планирају да децу отерају из школе, а онда нас Шарчевић дочека са неком својом приватном основном школом.

  Највише изненађује што масовно не излазимо на изборе, па добијамо ово што добисмо, што се масовно не одупиремо содомији, па нас у свету представљају као педерску државу и као педерски народ.

  Ако неки државни педери требају да се завуку европским и светским истомишљеницима, нека то чине индивидуално, а не да читав српски народ проглашавају малоумним, болесним, педерским.

  Не само да требамо да тражимо да се смени министар просвете, него комплетна влада незналица, полтрона, улизица ЕУ, која то чини по сваку цену.

  Нећу у педерску ЕУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!