Србија

Полицајци малтретирали учеснике протеста и поручили им: „Послао нас је Вођа“ (видео)

Полиција је силом, привођењима, кажњавањима и застрашивањем гуши протесте незадовољних грађана због поскупљења цена горива. Нашој редакцији је достављен снимак поступања полиције према појединим учесницима протеста.

Како су нам испричали, полиција је вероватно недозвољено прислушкивала чланове и администраторе Фејсбук групе јер се појавиљвала на местима где су се неки од њих налазили, а која нису објављивана јавно. Они верују да је све то рађено без судских налога односно противзаконито.

Полиција је јуче на паркингу код Спомен парка Јајинци заскочила неколико људи који у том тренутку чак нису ни протествовали већ су се састали ради разговора. Један од њих није се уплашио већ је све време снимао полицију, смејао им се и постављао питања на тему основа њиховог поступања који они нису знали да наведу.

Најшокантније је да је полиција извршила претрес његовог возила без да је умела да наведе разлог, а затим на истом снимку тврдила да ауто нису претресли. Иако он одбија да сам отвори ауто и да им да торбицу, тражећи да га приведу, они му сами узимају кључ и свари и претресају што се на снимку јасно види.

Полицајац на крају снимка, испровоциран његовим питањима, потврђује и каже “вођа нас је послао”.

Герила.рс

�оментара

 1. Е да си човек не би могао самозвани вођа да ти нареди а ти да послушаш да малтретираш гладни али храбри народ. Не знаш ти шта је чојство а шта јунаштво. Ти си обично говно. Што не одеш на Косово и Метохију да браниш нејач и оно мало Срба што није побијено или протерано.

 2. Међународна повеља о људским правима човека
  1. Универзална декларација о правима човека
  Усвојена и прокламована од стране Генералне скупштине резолуцијом 217 а (римско 3 ) од 10. децембра 1948. године
  Члан 19.
  Свако има првао на слободу мишљења и изражавања, што бухвата и право да не буде узнемираван због свог мишљења, као и право да тражи, прима и шири обавештења и идеје било којим срествима и без обзира ма границе.
  Члан 20.
  1. Свако има право на слободу мирног окупљања и друживања.
  2. Нико не може да буде приморан да припада неком дружењу.
  Члан 21.
  1. Свако има право да учествује у управљању својом емљом, непосредно или преко слободно изабраних представника
  3. Воља народа је основа државне власти; ова воља мора да буде изражавана на повременим слободним изборима, који ће да буду спровођени према општем и једнаком праву гласа, тајним гласањем или одговарајућим поступком који обезбеђује слободно гласање.

  Тако да овог ухапшеног човека моментални пустити на слободу и у потпуности му новчаним путем исплатити сву материјалну и не материјалну штету коју је истрпио од ових полунеписмених службеника Министраства унутрашњих послова, у противном, како сеју тако ће и пожњети.
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!