fbpx

Полиција је покушала да спречи блокаде, ВОЗАЧИ СУ СМИСЛИЛИ ДВЕ НОВЕ СТРАТЕГИЈЕ – легалне и генијалне (видео)

0
(0)
Јутро четвртог дана протеста против поскупљења горива обележиле су мање блокаде у неким градовима Србије. Велики број возача уплашила је вест да је полиција почела да хапси и кажњава оне који зауставе возила, па доста њих није ни изашло на улице. Ипак, било је и оних који су решили да наставе да протестују, али – на потпуно нов начин!

Велики број возача и иначе је уплашила вест да је полиција почела да хапси и кажњава оне који зауставе возила, па доста њих није ни изашло на улице. Ипак, било је и оних који су решили да наставе да протестују, али – на потпуно нов начин!

Идеја број један: Шетај, здраво је!

Идеја је иницијално потекла из Крагујевца. Тамошњи возачи, како би избегли казне, оставили су своја возила код куће и блокирали прометније саобраћајнице тако што су – шетали!

Да ће прихватити ову стратегију сада најављују још неки градови, а идеја је веома једноставна – група од 20-30 људи у колони, један по један, прелази пешачки прелаз. Свако ко стигне до друге стране улице, окрене се и поново прелази… и тако у круг.

Идеја број два: Операција – пуж!

Акцију су возачи назвали „Пуж“ и јуче је „премијерно изведена“ у Гроцкој. Након што је полиција растерала возаче који су зауставили возила, они су кренули кућама… али милећи, брзином од 20км/х и тако правећи још већу гужву и на неки начин јеш ефикаснију блокаду.

Дакле, возила се не заустављају, али се крећу екстремно споро. На тај начин се не крши закон и нема разлога да полиција реагује.

Подсетимо, грађани широм Србије већ четири дана протестују због поскупљења горива организовањем блокада саобраћајница.

Захтеви су да се усвоји нова цена горива која не сме бити виша од 110 динара за дизел и 120 динара за безоловни бензин, да се убудуће цена горива обрачунава тако што ће се на основну цену бензина урачунати порез, па тек онда на опорезовану цену горива да се дода акциза која не сме да буде виша од 50 одсто основне цене бензина.

Возачи такође захтевају да цена плина не сме да буде већа од половине цене безоловног бензина.

дневно.рс

фото: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СУБОТИЦА – Народ је устао: Доле Влада, хоћемо патроле због емигранта! (видео)

4.3 (7) Живела слободарска Суботица, живела Србија! Нећемо емигранте, доле Влада! Ово су поруке окупљених …

Више од 100.000 људи на литији у Подгорици: Народ брани веру и светиње! (видео)

5 (1) Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, поглавар Украјинске православне цркве, са четворицом својих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *