fbpx
Насловна / Србија / Полиција је покушала да спречи блокаде, ВОЗАЧИ СУ СМИСЛИЛИ ДВЕ НОВЕ СТРАТЕГИЈЕ – легалне и генијалне (видео)

Полиција је покушала да спречи блокаде, ВОЗАЧИ СУ СМИСЛИЛИ ДВЕ НОВЕ СТРАТЕГИЈЕ – легалне и генијалне (видео)

Јутро четвртог дана протеста против поскупљења горива обележиле су мање блокаде у неким градовима Србије. Велики број возача уплашила је вест да је полиција почела да хапси и кажњава оне који зауставе возила, па доста њих није ни изашло на улице. Ипак, било је и оних који су решили да наставе да протестују, али – на потпуно нов начин!

Велики број возача и иначе је уплашила вест да је полиција почела да хапси и кажњава оне који зауставе возила, па доста њих није ни изашло на улице. Ипак, било је и оних који су решили да наставе да протестују, али – на потпуно нов начин!

Идеја број један: Шетај, здраво је!

Идеја је иницијално потекла из Крагујевца. Тамошњи возачи, како би избегли казне, оставили су своја возила код куће и блокирали прометније саобраћајнице тако што су – шетали!

Да ће прихватити ову стратегију сада најављују још неки градови, а идеја је веома једноставна – група од 20-30 људи у колони, један по један, прелази пешачки прелаз. Свако ко стигне до друге стране улице, окрене се и поново прелази… и тако у круг.

Идеја број два: Операција – пуж!

Акцију су возачи назвали „Пуж“ и јуче је „премијерно изведена“ у Гроцкој. Након што је полиција растерала возаче који су зауставили возила, они су кренули кућама… али милећи, брзином од 20км/х и тако правећи још већу гужву и на неки начин јеш ефикаснију блокаду.

Дакле, возила се не заустављају, али се крећу екстремно споро. На тај начин се не крши закон и нема разлога да полиција реагује.

Подсетимо, грађани широм Србије већ четири дана протестују због поскупљења горива организовањем блокада саобраћајница.

Захтеви су да се усвоји нова цена горива која не сме бити виша од 110 динара за дизел и 120 динара за безоловни бензин, да се убудуће цена горива обрачунава тако што ће се на основну цену бензина урачунати порез, па тек онда на опорезовану цену горива да се дода акциза која не сме да буде виша од 50 одсто основне цене бензина.

Возачи такође захтевају да цена плина не сме да буде већа од половине цене безоловног бензина.

дневно.рс

фото: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Турска блокира план НАТО за заштиту од Русије Пољске и балтичких државица

ТУРСКА је одбила да подржи план НАТО за заштиту пољске и три прибалтичке државице. Од …

Поводом последњих провокација и посета непознатих лица у и око кампа протеста војних ветерана (видео)

5 (2) Поводом најновијих провокација и распитивања о инфрастуктури око кампа протеста Ненад Станић организатор …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *