Насловна / Србија / Полицијски синдикат: Kолеге, одбијте наређења, браните свој народ!
Полицијски синдикат: Kолеге, одбијте наређења, браните свој народ! 1

Полицијски синдикат: Kолеге, одбијте наређења, браните свој народ!

Полицијски синдикат Србије је објавио саопштење у ком се тражи да се не нападају демонстранти.

„Репрезентативни Полицијски синдикат Србије ће увек бити уз свој народ и на страни народа. Зато позивамо колеге, полицајце, уколико добију наређење да се физички обрачунају са демонстрантима у Београду, то наређење одбију.

Полиција мора да сачува свој образ и да не буде средство политике, већ да брани свој народ и увек буде на страни народа.

  • Такође апелујемо на демонстранте да ни они не нападају полицајце. Да их не вређају, не псују, јер они су њихови суграђани, пријатељи, комшије. Давно је прошло време да се полиција и грађани мрзе и гледају са неповерењем. Укажите поштовање полицији, а полиција ће бити на страни народа. Полиција треба да се држи Устава и закона, а не воље политичара. Излазећи ван оквира својих надлезности, Стефановић је својим наређењем довео у животну опасност грађане и саме полицајце. Жртвују полицајце и народ ради личних привилегија. На жалост, непромишљено је Стефановић покренуо спиралу насилних наређења, које могу имати теске последице по Србију. Са жаљењем сматрамо да је безбедносни Рубикон пређен – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије“, пише у саопштењу.
  • Министар полиције Небојша Стефановић је у саопштењу МУП-а осудио напад на полицајце.

Вестионлајн, Полицијски синдикат Србије

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Јутрос у Ракити (видео) 11

Јутрос у Ракити (видео)

Инвеститор обавља радове мимо градилишта и оре реку да би је угурао у цеви. Полиција …

Вучић: Најважније је да народ добије нове фудбалске стадионе! 12

Вучић: Најважније је да народ добије нове фудбалске стадионе!

Србија ће дефинитивно постати земља фудбала и озбиљан кандидат за суорганизацију Мундијала 2030. Александар Вучић, …

Један коментар

  1. sindikat zove ,,branite svoj narod,, a batinasa nikad vise, suzavac bacise, neke prebise i u aps zatvorise. — a ako mislite da neki i glavu izgubiti nece, grdo se varate. — brdjani, svoga cara bajke, vec ko zna koliko noci vole da slusaju, a ona prica o ali babi i njegovim ajducima im je najmilija. — oni mesto sablje pendrekom najradije masu. — de li su one slavne nislije sto narod od obesnih kabadahija branise. — nek im je zivot srecan i bericetan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *