Насловна / Србија / Политичке игре Српске листе (читај као СНС) са мртвим Оливером Ивановићем

Политичке игре Српске листе (читај као СНС) са мртвим Оливером Ивановићем

Шест месеци од убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића и након четири заказане седнице СО Северна Митровица, Српска листа и даље демонстрира политичку силу и апсолутизам. На последњој седници локални парламент надмоћно је одбацио петицију грађана коју је поднела ГИ СДП да Ивановић добије улицу у свом граду.

– Све време смо били спремни за договор и уважили смо примедбе, али овде није реч о томе. Одмах на почетку седнице нам је речено да „није сазрело“ да се расправља о петицији, видели смо да је све тенденциозно осмишљено, згрожени смо аргументацијом и помињањем чланова Оливерове породице. Расправа је трајала два сата, а шта су све посланици Српске листе изговорили против петиције доказују транскрипти и тонски записи. Жалосно је шта је Оливер у свом граду доживео, посебно од бивших чланова странке које је политички изградио, а који данас са позиције председавајућег скупштине СО Северна Митровица одбијају ову петицију – каже за „Вести“ Ксенија Божовић, потпредседник ГИ СДП Оливар Ивановић.

Иако у Косовској Митровици постоји више локалних медија, о томе шта се догодило сазнало се сутрадан, када је локални портал КОССЕВ.инфо објавио обиман извештај са заседања СО Митровица Север заједно са тонским записима.

Убрзо се огласила Српска листа истичући да ће „и Ивановић и сви невино страдали грађани општине добити улицу“, „на предлог одборничке групе Српске листе“.

Супротно тонским записима, тврде да се на седници уопште није расправљало о томе да Ивановић добије улицу.

Реакција директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића је била још оштрија, па тврди да су „неистину пласирали локални медији под политичким и тајкунским утицајем, са јасним политичким мотивима“ и да је „жалосно што се поједини кругови и даље не устежу да експлоатишу трагедију једне породице и целог нашег народа на КиМ“.

– Жалосно је што се на овакав начин о Оливеру расправља. Као што је и жалосно да грађани не могу да одлуче да Ивановић добије улицу, већ и то мора да уради Српска листа – закључује Ксенија Божовић.

Све је лако проверити

– Не могу да коментаришем, јер је нити разумем, нити препознајем било који медиј на српском језику на КиМ-у под таквим описом који је имао прилог са ове седнице. Не разумем зато што не знам и на коју нетачну информацију је реаговао. Сви локални медији који су објавили прилог, укључујући и наш портал објавили су тачну информацију – СО Северна Митровица одбацила је петицију коју је поднела ГИ СДП да улица у Митровици понесе име по убијеном Оливеру Ивановићу. То је лако проверљиво и на нашем сајту, постоји документ, аудио-запис, поред три новинара који су пратили, укључујући и нашег – каже за „Вести“ Татјана Лазаревић, главна и одговорна уредница портала КОССЕВ.инфо, поводом Ђурићевог напада на медије.

Ј. Л. Петковић – Вести

Актуелно

Опозиција у дубокој илегали, речено им је „нећете добити подршку док Вучић не заврши причу око Косова, а ми ћемо вам јавити датум“

Парламент у Србији више нема никакву функцију, Вучић је уништио све институције, те нема потребе …

Апелациони суд одбио да одреди затвор, првостепено осуђени за убиство Ћурувије остају у кућном притвору

Апелациони суд у Београду правоснажно је одбио жалбу Тужилаштва за организовани криминал да се првостепено …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *