Помоћник министра одбране Украјине прешао на страну Доњецке Републике!

0
(0)

Генерал Коломиец је открио да је борбена спремност украјинске армије на веома ниском нивоу и нагласио: „Разговарао сам са многим генералима. Сви имају негативно мишљење о овом рату. Нико од њих не жели да ратује. Али, у Украјини терају у затвор све који се усуде да то испоље. Зато се људи, напросто, боје“

ПОЧЕЛО је и – наставља се!

На страну Доњецке републике прешао је и генерал-мајор украјинске армије Александар Коломиец!

Ово је утолико важније што Коломиец није тек један од украјинских генерала. Он је – бивши помоћник министра одбране Украјине! И главни аналитичар тог министарства.

По доласку у Доњецк, генерал Коломиец је рекао и ово: „Током такозване „антитерористичке операције“ – на страну Доњецке Републике су прешле стотине војника и официра који сада бране њене границе. Људи су масовно прелазили на страну ДНР да би бранили своје куће и породице. Јер, већина њих су из Донбаса“.

О сопственом „преласку Рубикона“, украјински генерал је рекао:

„Ја сам за мир и за спасавање украјинског народа. Незаконита власт у Кијеву послала је против народа Донбаса бандитске формације и већ другу годину уништава градове и убија људе. Употреба украјинске армије против дела народа – то је кршење Устава Украјине. То више нисам могао да гледам. Око мене је још било официра који не желе да извршавају злочиначке наредбе. Зато се генералима и официрима Оружаних снага Украјине обраћам са позивом: не дозволите да од вас праве џелате! Злочини не застаревају!“

Коломиец је нагласио да већина оних који командују у украјинској армији – не подржава наставак „специјалне операције“ у Донбасу:

„Разговарао сам са многим генералима. Сви имају негативно мишљење о овом рату. Нико од њих не жели да ратује. Али, у Украјини терају у затвор све који се усуде да то испоље. Зато се људи, напросто, боје“.

Коломиец је морао и да породицу изведе из Кијева. Тврди да и даље има везу са неким дојучерашњим колегама:

„Многи украјински официри желе да се врате у свој Донбас. Али, боје се. Уверен сам да ће се ускоро појавити овде. Ово је наш родни крај“.

Коломиец је открио да је борбена спремност украјинске армије на веома ниском нивоу. Понајвише због „слабог морала“.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русима коначно долијао мешетар Плотницки

0 (0) У ЛУГАНСКОЈ Републици се успоставила нека врста привременог двовлашћа које ситуацију у том …

Нисмо заборавили 2. мај 2014. године у Одеси

0 (0) ПОЈАВИО СЕ СВЕДОК ИЗ УКРАЈИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ КОЈИ ЈЕ РАЗОТКРИО ПОЗАДИНУ И ПРАВЕ РАЗМЕРЕ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend